h i r d e t é s

Csapadékkal és viharos széllel indul a hét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Csapadékkal és viharos széllel indul a hét

2015. március 02. - 07:52
0 komment

Kimondottan kellemetlen, csapadékos, szeles idővel kezdődik a hét, a hőmérséklet azonban még több fokkal a sokéves átlag felett alakul.

Csütörtökre azonban lassan mérséklődik a nappali felmelegedés, és keleten és délen havazás vethet véget átmenetileg a tavasznak.

Délelőtt erősen felhős, főként az ország északi felén sokfelé borult lesz az ég, a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, másutt számottevő csapadék még nem valószínű. Délután többnyire borult lesz az ég, csak néhol lehet szakadozottabb a felhőzet. Egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként intenzív zápor is kialakulhat. A délnyugati, majd estére északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A legmelegebb órákban 9, 14 fokra számíthatunk.

Mire számíthatunk a héten?

Kedden az ország nagy részén gengén felhős, derült, napos idő várható, délnyugaton és északkeleten lehet több felhő az égen. Északkeleten szórványosan előfordulhat zápor, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Szerdán változékony időre van kilátás, eleinte átmenetileg többször, majd délután az ország délnyugati harmadában nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, és a déli határvidéken lehet eső, zápor, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Élénk lesz a nyugatias szél, általában 7, 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de délnyugaton ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön az ország déli, majd délkeleti felén-kétharmadán erősen felhős, borult idő várható, északon és északnyugaton viszont vékonyabb lesz a felhőzet, ott több-kevesebb szűrt napsütés is lehet. Délen, majd keleten is többfelé várható eső, később havas eső, este havazás is lehet. Az ország északnyugati felén azonban csapadék nem valószínű. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 8 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon és a Duna vonalában felszakadozik, csökken, majd az Alpokalján ismét erősen megnövekszik a felhőzet, több órás napsütés valószínű. Keleten azonban erősen felhős, borult marad az ég, és ott még többfelé lehet havas eső, havazás. A nyugati és középső tájakon csak néhol fordulhat elő kisebb havazás, futó hózápor. Erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz az északias szél. 3, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton keleten is elvékonyodik, csökken a felhőzet, nyugaton fátyolfelhős, napos idő várható, a felhőzet keleten lesz vastagabb. Számottevő csapadék már nem valószínű. Az északkeleti szél élénk lesz. Kora délután 4, 8 fok várható.


A tavaszi háttérképért kattintson a képre!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s