h i r d e t é s


Csehország nem fogad be több menekültet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Csehország nem fogad be több menekültet

2017. november 11. - 07:38

 

Csehország nem fogad be több menekültet, és nem egyezik bele abba, hogy a menedékkérőket kvóták alapján szétosszák az Európai Unió tagállamaiban - jelentette ki a Focus című német hírmagazinnak adott, szombaton megjelenő interjúban a csehországi képviselőházi választáson győztes ANO vezetője, Andrej Babis kijelölt miniszterelnök.

Forrás: Panoramio

"Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni" - felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.Az EU nem mentheti meg az egész világot"- tette hozzá.

Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig "szupertermék". Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja.

A Babis vezetette Elégedetlen Polgárok Mozgalma (ANO) a legtöbb voksot kapta és ezzel 200-ból 78 mandátumot szerzett a prágai törvényhozás alsóházában az októberi választáson. Andrej Babis kisebbségi kormányzásra készül.h i r d e t é s

betöltés...

;