h i r d e t é s

Csípős reggelek közelegnek, borús, felhőkkel tarkított időnk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csípős reggelek közelegnek, borús, felhőkkel tarkított időnk lesz

2019. október 04. - 06:16

 

A következő napokban több fokkal, és tartósan 20 fok alatt maradnak a hőmérsékletek, sőt! A reggeli fagyok is többfelé megjelennek! - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Pénteken délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható.  Délután a napsütés mellett egyre több felhő jelenik meg az égen, de számottevő csapadék nem valószínű. Élénk lesz a déli szél. Kora délután 13, 18 fok várható.

Orvosmeteorológia

Péntekre a hidegfront már elhagyta térségünket, frontmentesen alakul az idő. A hűvös nappalokon azonban a fokozott a megfázásveszély, és a hőérzet is alacsonyan alakul. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken még tart a front mögött érkező hideg levegő beáramlása, és még több napig ez fogja meghatározni a humánmeteorológiai helyzetet. A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely helyenként napközben is csak lassan mérséklődik. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is: hűvösen indul a nap, már mindenhol elkél a kiskabát. Az előző napon áthaladt hidegfront pedig igénybe vette a szervezetét, legyengült, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje tovább a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a céklát. Napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig helyenként az élénk szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájása jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenné is válhat.

Reggel elsősorban a kopásos ízületi bántalmakkal élők panaszkodhatnak fájdalmakra – amennyiben ön is ezt tapasztalja, akkor mozgassa át a fájó testrészeket. A kellemetlen tünetek napközben is fennállhatnak, ugyanis végig hűvös marad az idő. A napsütés azonban sokat javíthat a hangulatán, érdemes egy sétát tennie a friss levegőn.

A közlekedésben estig főleg az északi tájakon okoz csökkent menetstabilitást az élénk légmozgás, de nyugaton mérséklődik a szél. Hajnalban a mélyebb völgyekben előfordulhatnak pára- és ködfoltok, ilyen esetekben mérsékelje a sebességet és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünet a mai napon: ízületi panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s