h i r d e t é s

Csontig benyalt Putyinnak Fico

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Csontig benyalt Putyinnak Fico

2018. május 13. - 16:38

 

Így vigad egy exkomcsi a fasizmus eltiprása napján

Forrás: Facebook

Pár hete még akár azt is hihettük, Robert Fico elhúz végre jó messzire, de ő sajnos pont nem ezt teszi. A nagymácsédi tragédia után elzavart jelenlegi exminiszterelnök most éppen kapaszkodik vissza a hatalomba. Ugyanis ez a politikai túlélőgép kedden a Smer parlamenti frakciójának élére választatta magát.

Éppen aznap, amikor a második világháború lezárásának 73. évfordulója alkalmából felrakott egy videót is a közösségi oldalára, ami a politikai pornográfia minősített esete.

Mert a szociáldemokretén pártelnök szerint a fasizmus elleni győzelem napján a legfontosabb mondanivaló csak az lehet, hogy micsoda ragyogó helyzet, hogy Szlovákia - ellentétben egy csomó EU-s tagállammal - nem rúgott seggbe egyetlen orosz diplomatát sem a pár hete kipattant Szkripal-ügy miatt. Erre aztán tényleg büszke lehet az exkormányfő, hogy az Angliába szinte csak gyilkolászni járó KGB-sek szörnyűségeit legfeljebb egy ejnye-bejnyével intézi el Pozsony.

Ahogy az orosz vezetés tomporából éppen csak kikandikáló Fico mondja, elvből elutasítja a fegyvercsörtetést, ezért a Slavín emlékműnél eltemetett orosz katonák iránti tiszteletből ellenzi a "minden alapot nélkülöző oroszellenes őrjöngést és tébolyt, ami rákos daganatként terjed az egész világban”. Biztos azt gondolja, tizenvalahány éve Alekszandr Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat egykori alezredesét is a lengyelek likvidálták a brit fővárosban, hiszen az áldozat szervezetében talált radioaktív szert pont polóniumnak hívták. Most pedig a novicsok nevezetű idegméreggel meg talán egy Nový Jičín-i zemanista Rumcájsz hintette be a kinyiffantandó kettős ügynököt, szervusz Szergej felkiáltással.

Félő, hogy inkább a hülyeség terjed a világban, aminek Fico az egyik szóvivője. A badarság felkent szószólója meg magasról tesz arra, hogy az oroszok ipari mennyiségben gyártják az álhíreket, és talán legszívesebben a keblére ölelne minden kis zöld emberkét, csak hogy ő lehessen a szlovák Gerhard Schröder. Hogy aztán valami orosz állami vállalat igazgatótanácsában pihenje ki kínos politikai ámokfutását. Bár ahhoz egy nagyobb volumenű bizniszt kellene összehoznia Putyinnak, ahogy azt anno az azóta egyre cikibb német exkancellár tette az Északi Áramlattal.

Putyinnak nem lesz elég ez a szimpla seggnyalás. Főleg nem az olyan minőségű, ahogy azt Fico a Slavínnál kivitelezte. Hiszen még azzal sem törődött, hogy mielőtt elhelyezte volna az emlékezés virágát a kegyeleti helynél, eltakaríttassa onnan a középpontban „terpeszkedő”, ukrán nemzeti színben pompázó koszorút. Hát milyen taváris az ilyen?! Netán arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy 1945 tavaszán a Pozsonyba bemasírozó 2. Ukrán Front nem csak és kizárólag oroszokból állt?

Kár is tovább vesztegetni a szót. Amíg ez a ruszofil pojáca új pozíciójában is itt rontja a levegőt, a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom új áramlatokat ígérő lendülete nem lankadhat.

 

Szerző: Sidó Árpád / parameter.sk


 

h i r d e t é s