h i r d e t é s

Csontváry-múzeum a Nyugati mögött?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csontváry-múzeum a Nyugati mögött?

2015. november 17. - 08:53
0 komment

 

Az elképzelések szerint a Liget II. projekt részeként épülhetne fel a Csontváry-múzeum Budapesten, a Nyugati pályaudvar mögötti rehabilitálandó területen - írta a Népszabadság a Miniszterelnökségtől kapott szóbeli tájékoztatásra hivatkozva.

Fotó: Europress / Napi.hu

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten bejelentette az elhelyezési ötletpályázat kiírását egy új Csontváry- múzeum létrehozására, amelyben a mester hat nagyméretű alkotása lenne látható. Lázár János Csontváry 1918-as levelére hivatkozott, amelyben a művész leírta, hogyan képzeli múzeumát.

Az ötletpályázat nem több és nem kevesebb, mint építészek, szakértők és szakmabeliek véleményének, álláspontjának és javaslatainak kikérése abban a kérdésben, hogy meg lehet-e, és amennyiben igen, hol és hogyan lehet megvalósítani Csontváry álmát száz évvel a művész eredeti terveit követően. Az, hogy Csontváry tervei egy évszázaddal később is megvalósulhatnak, a legkisebb mértékben sem a pécsi Csontváry Múzeum integritásának csorbításáról szól (.). A pécsi Csontváry Múzeum integritásának megbontása fel sem merült!" - közölte a Miniszterelnökség sajtóosztálya.

A Honvéd Főparancsnokság épületében rendezett kiállításra júniusban szállították Budapestre a festő műveit az 1973 óta létező pécsi Csontváry Múzeumból - írta a lap.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s