h i r d e t é s

Csoportos leépítés zajlik a hazai Tescónál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csoportos leépítés zajlik a hazai Tescónál

2023. január 22. - 06:00

Ez az áruházlánc szerint csak technikailag igaz, mert a pozíciójukból eltávolítottak többségének új állást ajánlanak fel a cégen belül.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Csoportos leépítés van a hazai Tescóban, értesült a Világgazdaság, és a hírt maga a Tesco Magyarország is megerősítette a lapnak. Hetek óta zajlanak az elbocsátások, de azt a vállalat nem árulta el, hogy pontosan hány főtől válnak meg.

Vg ugyanakkor rámutat: előírások szerint a csoportos leépítésnél a megelőző fél évre számított átlagos statisztikai létszámot kell figyelembe venni. Kivételek vannak, de az ökölszabály az, hogy a háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztató esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek.

Vagyis egy ekkora dolgozói létszámtól valószínűsíthetően megválik a magyar Tesco, amely tízezer körüli alkalmazott létszámmal bír

– írja a lap.

A Tesco az okokról azt írta, a kínálatuk és a vásárlási élmény fejlesztése érdekében "hatékonyabb irányítási struktúra kialakítása zajlik". Az állásukból elmozdítottaknak igyekeznek új beosztást találni a cégnél, szerintük a gyakorlatban "minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani". (hvg.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky