h i r d e t é s

Csótányok között, 18 fok alatt...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csótányok között, 18 fok alatt...

2022. november 26. - 10:39

A tizennyolc fok helyett a tizenhét fokot sem éri el mindig a hőmérséklet, és csótányok között kell tanulniuk a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium diákjainak - mondta el az RTL-nek egy odajáró diák apja.

aschik Álmos Művészeti Szakközépiskola - Forrás: grafikaszak.hu

A budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium egyik diákjának édesapja arról számolt be az RTL Híradónak, hogy az iskola egyes részein az előírt tizennyolc helyett EGY SZINTEN 17 CELSIUS-FOKOT, KÉT MÁSIK SZINTEN PEDIG 15- ÉS 16 CELSIUS-FOKOT MÉRTEK.

Előtte még rosszabb volt a helyzet: egy hétig egyáltalán nem volt fűtés az iskolában, mert elromlott a kazán. A szülő szerint az intézmény igazgatósága azt kérte a gyerekektől, hogy vigyenek magukkal pokrócot az iskolába.

A fűtés mellett problémát jelent, hogy a nyílászárók régiek, a tető pedig beázik.

AZ RTL HÍRADÓ KÖZÖLTE A BUDAPESTI JASCHIK ÁLMOS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM DIÁKJAI ÁLTAL KÉSZÍTETT FELVÉTELEKET IS, AMELYEKEN AZ LÁTSZIK, HOGY JÓL MEGTERMETT CSÓTÁNYOK MÁSZNAK AZ ISKOLA FOLYOSÓJÁN.

Az iskola igazgatója az RTL-nek azt állította, hogy az épületben 20-21 Celsius-fokos hőmérséklet van, a fűtési rendszer helyreállítása előtt pedig 17,5 Celsius-fokot mértek. Hozzátette: rendszeresen végeztetnek rovarirtást, illetve hamarosan megkezdődik a tető felújítása.

A szülők többször próbáltak segítséget kérni az iskolát fenntartó Belső-Pesti Tankerületi Központ, de érdemi választ nem kaptak. A tankerület az RTL megkeresésére sem válaszolt.