h i r d e t é s

Csótányok között sütötték a kenyeret - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csótányok között sütötték a kenyeret - VIDEÓ

2016. június 09. - 13:24
0 komment

 

Csótánytetem, málló falfesték és kosz fogadta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereit egy fővárosi pékség ellenőrzésekor - írja a Napi.hu.

Fotó: Europress / Napi.hu

Az akció során számos szabálytalanságot tártak fel az ellenőrök és több mint 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság.

A pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett le a falról, a kemencéről hiányzott a csempe. Az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle. Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli. A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel - sorolja tapasztalatait közleményében a Nébih.

A Cipó Duó Kft. üzemének területén - főként a liszt-, és alapanyag raktárban - számos csótánytetemet találtak a szakemberek, egy helyen pedig élő rovar is akadt. Irtást utoljára tavaly novemberben végzett rovar-és rágcsálóirtásra szakosodott vállalkozás.

A kereskedelmi egységekből begyűjtött "visszáruból" (kenyér-, pékáru) "zsemlemorzsát" is gyártottak, az ehhez szükséges bejelentési kötelezettséget azonban elmulasztotta a vállalkozó - jegyezte meg a hatóság.

A Nébih szakemberei az üzemben több mint 480 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból súlyos higiéniai problémák és a nagyfokú rovarszennyezettség miatt. Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított "zsemlemorzsa" visszahívását is elrendelték.

A vállalkozás több százezer forintos nagyságrendű bírságra számíthat - közölte a hivatal. Tevékenységét kizárólag teljes körű karbantartás, festés, nagytakarítás, rovar- és rágcsálóirtás, valamint újabb - kedvező kimenetelű - hatósági szemle után folytathatja.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s