h i r d e t é s

Csúnyán érkezik meg az ősz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Csúnyán érkezik meg az ősz

2018. szeptember 22. - 06:09

 

A hétvégén megtörténik az évszakváltás, két hullámban érkeznek hideg légtömegek a térségünkbe.  - írja az Időjárás.hu

Szombaton viharos, hétfőn pedig orkán erejű szélre számíthatunk, nagyon markáns lesz a lehűlés!

Délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég. Szórványosan várható eső, zápor. 

Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor. Megerősödik, átmenetileg viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

A legmagasabb hőmérséklet mindössze16, 23 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Vasárnap délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de említést érdemlő csapadék nem valószínű.  Délután többször lesz erősen felhős az ég, de időnként elvékonyodik a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. Élénk lesz a déli szél. 18, 23 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfront éri el térségünket, megterhelő lesz a humánmeteorológiai helyzet. A szívbetegeket nagyon megterheli a változékony időszak, de a drasztikus változás még az egészségeseket is megviseli. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben érzékeny rá, úgy kifejezetten erős tünetekre számítson, de a drasztikus hatás miatt még akkor is tapasztalhat panaszokat, ha egészségesebb szervezettel rendelkezik. Erősödnek a görcsök, növekszik az infarktusveszély, egyes esetekben könnyebben beindulhat a szülés.

A szél mindvégig zavaró lesz, többfelé erős lökések kísérik, így ha erre érzékeny, akkor mindez ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat, türelmetlenebb is lehet a megszokottnál. Emellett a szívbetegekre és a vérnyomáspanaszokkal küzdőkre nézve is rendkívül megterhelő lesz az egész hétvége. Fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, és ezek a tünetek önnél is több napig állandósulhatnak. Fogyasszon sok folyadékot, meleg zöldségleveseket, az ételek közül a gyomrot kímélő, kevésbé zsíros a kevésbé fűszeres fogásokat részesítse előnyben

A hőmérséklet az előző napokhoz képest erősen csökken, a szél hatására a mért hőmérséklethez képest pedig jelentősen alacsonyabban alakul a hőérzete is! Mindenféleképpen szélálló ruhadarabokat válasszon, készüljön fel az előző napokhoz képest jóval kellemetleneb időjárásra!

Az erősen szeles idő országszerte megnehezíti a közlekedést, ilyenkor gyakran nehezebb irányítani a gépjárművet. Egyes autók menetstabilitása csökken az erős, néhol viharos lökésekkel kísért oldalszél hatására. Ingerlékeny, türelmetlen sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt, közlekedjen nagyon óvatosan!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s