h i r d e t é s

Csúnyán leszavazták Handó emberét a fővárosi bírák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csúnyán leszavazták Handó emberét a fővárosi bírák

2019. április 15. - 16:35

 

Vadász Viktor pályázatát támogatták a Fővárosi Törvényszék élére.

Handó Tünde - Fotó: Marjai János/MTI

A hétfői összbírói értekezleten a jelenlegi Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tündének a támogatását élvező Polgárné Vida Judittal szemben, nagy többséggel Vadász Viktor elnöki pályázatát támogatták a Fővárosi Törvényszék élére – tudta meg a hvg.hu. 

Vadász 374 igen szavazatot kapott, míg Polgárné csupán 98-at.  Ennek ellenére még mindig nem biztos, ki vezeti majd a Fővárosi Törvényszéket, mert az Országos Bírói Tanács hozzájárulásával még Handó támogatottja is befutó lehet. Erre viszont nem sok esély van, mivel Handó nem hajlandó tudomást venni az ő munkáját ellenőrző OBT-ről – írja a hvg.

Polgárnénak még úgysem sikerült megszorongatnia ellenfelét, hogy Vadászt a Magyar Nemzet több cikkben is megpróbálta lejáratni, többek között azért, mert felszólalt egy a Magyar Helsinki Bizottság által szervezett szakmai tanácskozáson. Polgárné plágiumbotrányát viszont nem említette a kormánypárti lap, pedig az elég emlékezetes: A bíróság Kisbíró című házi magazinjában ugyanis sajátjaként jegyezte mások, például Paulo Coelho írásait. Mikor ez kiderült, kénytelen volt lemondani a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettesi posztjáról. (24.hu)


 

h i r d e t é s