h i r d e t é s

Csütörtökön ismét országos kánikula lesz jellemző

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csütörtökön ismét országos kánikula lesz jellemző

2022. július 28. - 05:38

A legtöbb helyen 35 fok közelébe melegszik a levegő. 

A reggeli, délelőtti órákban szakadozik, csökken a felhőzet, ezt követően ma többnyire napos idő várható fátyol-, valamint képződő gomolyfelhőkkel.
Az északi, valamint a déli határvidéken eleinte néhol még előfordulhat gyenge eső, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Délután a hegyekben alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Napközben helyenként megélénkülhet az északkeleti szél.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, a fokozódó kánikula viszont továbbra is okozhat alvászavart, keringési panaszokat, vérnyomás-ingadozást, fáradékonyságot, dekoncentráltságot, tompaságot, fejfájást, migrént egyaránt.
Többfelé nagy lesz a napi hőingás, így megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.
A napos időben a napszúrás, hőguta elkerülése érdekében ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s