h i r d e t é s

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja

2022. szeptember 08. - 05:52

Csütörtökön még nyáriasan meleg lesz, de délután előbb a felhőzet kezd megnövekedni, majd egy érkező front mentén záporok, zivatarok is kialakulnak!

A fátyolfelhőzet időszakosan szűrheti a napsütést, illetve a gomolyfelhő-képződés is egyre nagyobb területen válik erőteljessé.
Késő délelőttől már a front előtt is pattanhatnak ki záporos gócok, majd az északnyugat felől érkező hidegfront mentén egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, amelyet főként intenzív csapadék kísérhet. A csapadékzóna estére kelet, délkelet felé helyeződik. A délies, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik.
Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható. Késő este általában 18 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Napközben még a meleg idő okozhat az érzékenyek körében fejfájást, migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot és vérnyomás-ingadozást.
Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.
A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak.
Az esti órákban érkezik egy hidegfront, mely egyre többfelé okozhat majd görcsös panaszokat, fejfájást.
Záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.
11 és 15 óra között a napos tájakon elérheti az erős fokozatot az UV-sugárzás, ezért ott a szabadban tartózkodóknak ajánlott gondoskodni bőrük megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky