h i r d e t é s

Debrecen-Pacon családi nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Debrecen-Pacon családi nap

2015. december 06. - 11:12
1 komment

Sajnos sokan voltak, hiszen nagyon sok a szegény, rossz anyagi körülmények között élő család a településrészen. Közöttük rengetegen az ESZOSZ által átvert, becsapott emberek voltak, akiknek június óta legális jövedelme nincs.

A Fideszt sorsuk nem érdekli, levegőnek nézik őket. Mi, próbáltunk egy keveset segíteni nekik. Sokan elmondták, hogy számítanak az MSZP elnöke által megígért segítségre. Szeretnék, ha még karácsony előtt megkaphatnák járandóságukat.

Az ételosztás és a ruhaosztás mellett egy kis gyerekprogramról is gondoskodtunk. Pecázást, humoros kérdésekre adott válaszokat a Mikulás sok-sok szaloncukorral, nyalókával honorálta. A Mikulás nagyon jószívű volt, félrehajtotta a fejét, ha valamelyik gyerkőc többször is próbálkozott. Jó volt látni, hogy örültek a játéknak, s ahogyan gyűjtötték az otthon maradt testvéreknek az ajándékot.

Persze nagy sikere volt a töltött káposztának, mindenki jól megpakolt edénykével tudott hazamenni. Tudjuk, csepp a tengerben, amit ma segítettünk, hiszen csak itt a megyében több tízezer család él kilátástalan helyzetben. Mi most ennyit tudtunk tenni. S örültünk mindannyian, hogy segíthettünk!

Közben aktivistáink gyűjtötték a támogató aláírásokat a béremelés mellett. Az emberek többsége egyetért a kezdeményezéssel, sorsuk jobbra fordulását várják a javaslattól, ezért sok-sok aláírást kaptunk. Sok-sok mosolygó arc, egy emlékezetes délelőtt mindannyiunknak.

Karácsony másnapján Debrecenben, a Csapó utca elején várjuk a rászoruló embereket, egy tál meleg étellel, ünnepi finomságokkal. Segítséget, felajánlásokat, dolgos kezeket örömmel várunk!

 

Debrecen, 2015. december 6.

1 komment


Kommentelne? Kattintson ide!