h i r d e t é s

Debrecenben népszerű az online társkeresés!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Debrecenben népszerű az online társkeresés!

2019. augusztus 24. - 06:29

 

A társkeresés soha nem volt egyszerű feladat, ám napjainkban, az egyre szélesebb körben rendelkezésre álló lehetőségek mellett még kevésbé van így. Vannak, akik a személyességre esküsznek, mások inkább az online megoldásokat részesítik előnyben. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és egyik sem jelent biztos garanciát arra, hogy gyorsan megtalálhatjuk partnerünket.

Nyáron nyitottabbak az emberek

A tavaszi és nyári időszakban rendszerint nyitottabbak vagyunk másokra, és ilyenkor az ismerkedésben is bátrabban állunk hozzá a dolgokhoz. Ehhez jönnek hozzá még azok a szabadtéri rendezvények, fesztiválok, melyek sokak szerint remek alkalmat kínálnak az ismerkedésre. Debrecenben is egy sornyi fesztivál kerül megrendezésre a meleg hónapokban, ám vannak, akik mégsem ezt a módját választják a párkeresésnek.

Ha nehezen megy személyesen

Mai korunk egyik jellemző tünete, hogy az emberek kevésbé beszélgetnek egymással, és egyre inkább elszigetelődünk egymástól. A korábbi rossz tapasztalatok, vagy akár a személyiségből fakadó bátortalanság, zárkózottság egyaránt vezethetnek oda, hogy a személyes ismerkedés nehézségekbe ütközik. Ilyenkor remek választás lehet az online társkereső oldalak használata, amelyek iránt a cupydo.hu szerint is megnőtt az elmúlt években az érdeklődés.

Komoly kapcsolat fesztiválos ismeretségből?

A laza ismeretségek és rövid távú kapcsolatok gyakran szövődnek a nyári fesztiválokon. Ilyenkor az emberek nyitottabbak, talán belemennek olyan ismerkedésbe is, ami egyébként nem lenne megfelelő számukra. Mind többen gondolják azonban úgy, hogy az efféle időfecsérlés helyett inkább a komoly kapcsolatot keresők között nézelődnének. Debrecen ugyan számos szórakozási lehetőséggel áll rendelkezésre, de a fiatalok mégis gyakran az online ismerkedés előnyeit választják.

A nagy számok törvénye

A netes társkeresés egyik nagy pozitívuma, hogy olyan emberekkel is meg lehet ismerkedni, akikkel egyébként a baráti társaságban vagy a mindennapi rutin során biztosan nem találkoznánk. Nem véletlen, hogy a debreceni fiatalok is egyre gyakrabban online nézelődnek, és először a neten kommunikálnak másokkal. Ha ilyenkor megvan a kölcsönös szimpátia, akkor már szóba kerülhet a személyes találkozó, ahol úgyis eldől, hogy megvan-e két ember között az a bizonyos kémia. Ugyan a nagy számok törvénye alapján online igen sokféle társkeresővel összehozhat a sors, de az már tudatos döntés eredménye, hogy végül kivel lehet eljutni a személyes találkozóig, vagy akár a sokadik randevúig.

Online ismerkedés és emberismeret

A netes ismerkedés hátulütőjének sokan azt gondolják, hogy nem tudhatjuk, ki ül a monitor másik oldalán. Írásban ugyan működhet ideig-óráig a megtévesztés, de jó emberismerettel akár a kommunikáció lefolyásából is lehet arra következtetni, hogy milyen emberrel van dolgunk. Ha pedig eljutott a beszélgetés addig, hogy ténylegesen személyes találkozóra kerül sor, akkor a választott nyilvános helyen nagy valószínűséggel kiderül majd, mennyire volt csalóka az online világ, és valójában meg van-e az a vonzalom, ami a folytatáshoz szükséges. Bizalom nélkül természetesen ez sem működik, így hiába a múltbéli csalódások és rossz tapasztalatok, minimális bizalmat muszáj lesz belefektetni a társkeresésbe, anélkül ugyanis nem fog menni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy jó eséllyel meg lehet találni azt a személyt az online társkeresők segítségével, akivel akár egy életet is szívesen leélnénk.


 

h i r d e t é s