fbpx Dél–Korea új vadászgépet fejlesztett ki | CIVILHETES

h i r d e t é s

Dél–Korea új vadászgépet fejlesztett ki

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dél–Korea új vadászgépet fejlesztett ki

2021. április 11. - 07:03

 

Amerikai segítséggel fejlesztett ki új vadászgépet Dél-Korea

Forrás: Pakistan Defence / Twitter

A dél-koreai KAI konzorcium 2015-ben kezdett hozzá egy új vadászrepülőgép kidolgozásához, amihez amerikai partnerétől, a Lockheed Martin fegyvergyártó cégtől kapott segítséget. Négy év fejlesztőmunka után mutatták be a prototípust.

Dél-Korea pénteken négy év fejlesztés után bemutatta saját készítésű vadászrepülőgépének prototípusát

A Korean Aerospace Industries (KAI) nevű dél-koreai repülőgépgyártó és védelmi cég szacshoni részlegén tartott bemutatón Mun Dzse In dél-koreai elnök elmondta: a cél, hogy 2028-ig 40 darabot készítsenek a KF-21 Boramae nevű vadászrepülőgépből, 2032-ig pedig 120-at. A gyártás a tesztrepülések befejezését követően megkezdődik. A KAI szerint az első tesztrepülést a következő évre tervezik.

A KAI 2015-ben kezdett hozzá a vadászrepülőgép kidolgozásához, amihez amerikai partnerétől, a Lockheed Martin fegyvergyártó cégtől kapott segítséget.

A dél-koreai légierő egyebek között a régebbi, F-4-es és F-5-ös vadászrepülőgépeket akarja lecserélni a készülő vadászrepülőkkel. Dél-Korea ezenkívül abban is bízik, hogy képes lesz exportálni a saját fejlesztésű vadászrepülőjéből.

A bemutatón részt vett Prabowo Subiatno indonéziai védelmi miniszter is, ugyanis Indonézia az eredetileg KF-X-nek nevezett, 7,85 milliárd dolláros vadászrepülőgép-program hivatalos partnere. (hirado.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek