h i r d e t é s

Délutántól szükség lehet az esernyőre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Délutántól szükség lehet az esernyőre

2020. június 07. - 05:47

 

A következő napokban is folytatódik a változékonyság. A jövő héten újra nagy területen készülni kell záporokra, zivatarok, emiatt pedig erősen fülledté válik a levegő. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből több helyen lehet záporeső, zivatar.

Délután napos, gomolyfelhős idő várható. A magasra törő felhőkből sokfelé számíthatunk zivatarokra. Élénk lesz a déli szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet csapadék. Délután a napos és felhős területek egyaránt jelen lesznek, többhelyen valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 20, 25 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

A gyakori zápor és zivatartevékenység hatására erősen fülledté válik a levegő. - írja a meteoklinika.hu

Vasárnap frontmentes időre van kilátás, ennek ellenére folytatódik az élettanilag többek számára kedvezőtlen időszak. Humánmeteorológiailag inkább csak akkor lehetnek könnyebb napja, ha a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába tartozik.

Ebben az esetben markáns hatásoktól ma nem kell tartania, legfeljebb a szabadtéri komfortérzete ingadozhat a változékony időjárás miatt.

Amennyiben fokozottan érzékeny, akkor enyhébb fejfájásra is készüljön, a megnövelt folyadékbevitelt ezen a napon se csökkentse, ásványvizet, csapvizet fogyasszon, napi 2-3 litert. Az immunrendszerét érdemes folyamatosan erősítenie, ezt most nagyon könnyen megteheti a friss, hazai idénygyümölcsökkel.

Az UV-sugárzás a napos területeken a déli órákban sokfelé erős lesz.

A pollenterhelés közepes, főleg a pázsitfűfélék pollenje válthat ki tüneteket az arra érzékenyek körében.

A közlekedés során eleinte a napsütés, délutántól pedig már inkább a nedves, csúszós utak jelentik a fő baleseti forrást. Helyenként vízátfolyásokra, zivatarokra is számítson. Vezessen a megszokottnál lassabban, óvatosabban, és tartson nagyobb követési távolságot. Tompulnak a reflexek, és a zivatarokban erős széllökések is csökkenthetik a menetstabilitást.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s