h i r d e t é s

Demeter Szilárd 20 milliós terepjárval közlekedik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Demeter Szilárd 20 milliós terepjárval közlekedik

2020. március 03. - 09:23

 

A Volkswagen támogatja a Petőfi Irodalmi Múzeumot, de nagyon úgy néz ki, hogy ez abban merül ki, hogy a múzeum igazgatója a márka legdrágább típusával furikázhat.

Forrás: magyarhang.org

„A Volkswagen a Petőfi Irodalmi Múzeum kiemelt támogatója.” – olvasható azon a terepjárón, melyről a Magyar Hang most azt írja, Demeter Szilárd furikázik vele.

A lap külső megjelenés alapján legalább 22 millió forintra becsülte az autót, a VW Touareg R-line a legdrágább kivitele a típusnak. Ha minden extrát kérnek bele, akkor a gyári honlap konfigurátora alapján 28 653 279 forintot kell fizetni a szabadidőautóért – kalkuláltak.

A történetben külön érdekesség, hogy a lap azt állítja, a csúcsautót rendszerint a belvárosi Nagy Ignác utcában látják parkolni, ez az irodalmi múzeumtól alig két kilométer távolságra van. Egy felnőtt embernek ez húsz perc séta, vagy 3-4 megálló a metróval (a parkolóhely nagyjából egyenlő távolságra van a Nyugati és az Arany János utcai metrómegállóktól).

A portál úgy tudja, az előző igazgató, Prőhle Gergely idején nem volt szponzorációs megállapodás a két fél között, és neki nem volt szolgálati autója sem.

Egyelőre sem a PIM, sem a Porsche Hungária nem kommentálta a szerkesztőség megkeresését.


 

h i r d e t é s