h i r d e t é s

Déri Tibor: Itt nem lesz sunyítás és lapítás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Déri Tibor: Itt nem lesz sunyítás és lapítás

2019. november 01. - 11:11

Már látszik, hogy vannak problémák, ezért felkértek egy független céget, hogy alaposan vizsgáljon át mindent – erről beszélt lapunknak adott interjújában Újpest frissen megválasztott ellenzéki polgármestere, miután elkezdték átnézni az eddigi önkormányzati szerződéseket. - írja a Magyar Hang

Déri Tibor, Újpest frissen megválasztott ellenzéki polgármestere - Forrás: alfahir.hu

Déri Tibor – aki momentumosként az ellenzéki pártok támogatásával győzte le a fideszes Wintermantel Zsoltot – megosztotta azt is, hogy álláshirdetéseket kellett kiírniuk, hiszen a hivatal nagyjából 40 dolgozója mondott fel.

– Hogy áll az átadás-átvétellel? Rálát már az önkormányzat eddigi szerződéseire?
– Ez a munka már zajlik. Egy teljesen független cég fogja átvilágítani először az önkormányzatot, majd a polgármesteri hivatalt és a gazdasági társaságokat. Tiszta képet akarunk arról, mi folyt itt eddig. A kormánysajtó azzal büszkélkedett, hogy 9 milliárddal adta át Wintermantel Zsolt az önkormányzatot, de azt már elfelejtették hozzátenni, hogy mennyi kötelezettség van, amit ki kell fizetni. Most ezeket nézzük át, már látjuk, hogy vannak problémák.

(…)

– Ön a Momentum politikusa, pártja pedig az elmúlt harminc év elitjét akarta meghaladni. Hogyan megy így a munka közösen az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval?
– Olyan emberek vannak a mi csapatunkban, akik velem együtt meg akarják mutatni, hogy egy önkormányzat nem kifizetőhely. Ma sokan így gondolják, de én szeretném megváltoztatni ezt a képet. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha valós munka zajlik, a kampány alatt ez már így működött. Nálunk például a vagyonkezelő élére nem egy pártpolitikus fog kerülni, hanem egy tapasztalt szakember. Nyilván sokan vannak most körülöttünk, de mindent megteszünk azért, hogy távol tartsuk magunktól azokat, akik nem így gondolkodnak.