h i r d e t é s

Derűs idő toppan be, közben süvíthet a szél is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Derűs idő toppan be, közben süvíthet a szél is

2020. február 20. - 06:17

 

Csütörtökön délelőtt északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap. - írja az idojaras.hu.

A tatai várárok 2020. február 18-án. A várárok falait felújítják, mellette faburkolatú sétányokat és teraszokat alakítanak ki. Háttérben a tatai vár. MTI/Bodnár Boglárka

Csapadék nem alakul ki. Délután általában gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. Erős lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön egy gyenge hidegfront halad át felettünk, de csak enyhe panaszokat okoz a fokozottan érzékenyeknél. Sokfelé erős lesz viszont a szél, ami jelentősen csökkentheti a komfortérzetet.- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön hajnalban egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, és még napközben át is halad felettünk. A front nem lesz erős, de amennyiben fokozottan érzékeny, akkor enyhébb fejfájást tapasztalhat. A szabad idejét lehetőleg pihenéssel töltse, illetve kissé növelje meg a folyadékfogyasztást. Egyeseknél fokozódhat a görcshajlam is, és ízületi bántalmai is fokozódhatnak, amennyiben erre hajlamos.

Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, a gyerekek élénkebbekké, szétszórtabbakká válhatnak. A szabadban ingadozó hőérzetre készüljön, a mért értékeknél több fokkal is alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet.

A pollenterhelés közepes, a mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora okozhat tüneteket az arra allergiásoknál. Tüsszögés, orrfolyás jelentkezhet, de akár könnyezést, szemviszketést is tapasztalhat.

A közlekedést nyugaton és a középső országrészben erős széllökések nehezíthetik, ezen kívül többfelé a megszokottnál türelmetlenebbek lehetnek a sofőrök. Érdemes kissé korábban elindulni a hosszabb utazásra, és lassabban, körültekintőbben vezetni! Északon, északkeleten eleinte előfordulhatnak nedves útszakaszok is.

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s