h i r d e t é s

Donald Trump: kevesebb alvás, több fenyegetőzés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Donald Trump: kevesebb alvás, több fenyegetőzés

2023. március 27. - 14:25

Nincs fék azon a bizonyos vonaton, amin Donald Trump volt amerikai elnök ül a közösségi médiában: egyetlen éjszaka alatt fenyegette meg a világhálón Alvin Bragg manhattani kerületi ügyészt és legfőbb republikánus kihívójának embereit is.

Fotó: Truth Social, NYPost

A korábbi elnök pénteken „halállal és pusztítással” fenyegetőzött közösségi oldalán, a Truth Socialön, ha New Yorkban vádat emelnek ellene amiatt, hogy a 2016-os választási kampányban 130 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot fizetett Stormy Danielsnek, hogy a pornósztár hallgasson az afférjukról. A potenciális vádemelésről itt olvashatnak bővebben.

Nem sokkal korábban megosztotta egy jobboldali blog cikkét is, melynek illusztrációján a manhattani kerületi ügyész, Alvin Bragg arcképe mellé oda lett szerkesztve Trump egy baseballütővel a kezében. A bejegyzést azóta törölte a republikánus politikus.

Norm Eisen, a CNN jogi elemzője a Twitteren azt írta, hogy

egy ügyész fenyegetése bűncselekménynek számít New Yorkban. Valójában több bűncselekmény.

Itt azonban nem állt meg Trump, és megfenyegette Ron DeSantis floridai kormányzó beosztottjait is. Ugyan DeSantis még nem jelentette be hivatalosan, hogy elindul a republikánus elnökjelöltségért, ő számít a korábbi elnök legfőbb kihívójának. A volt amerikai elnök azzal fenyegetőzött,

hogy ha ő fog győzni, az elnöki ciklusa alatt semmilyen munkát nem fognak kapni, akik DeSantis kampányán dolgoznak.

(NYPost, Independent)/Transtelex