h i r d e t é s

Drágulhat az üzemanyag egy új döntés miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Drágulhat az üzemanyag egy új döntés miatt

2020. május 20. - 16:22

 

A tagi hozzájárulás emeléséről döntött a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ), ami azt jelenti, hogy ha kis mértékben is, de drágulnak az üzemanyagok június 1-jétől.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A benzin esetében a tagi hozzájárulás mértéke a jelenlegi ezer literenkénti 2674 forintról 4145 forintra emelkedik, ami egy literre vetítve 1,47 forintos drágulást jelent.

A gázolajnál júniustól ezer literenként 3883 forintot kér tagjaitól a szövetség, jelenleg 2505 forint a díj. Az autósok számára ez literenként 1,38 forintos emelést jelenthet.

A szövetség honlapja szerint az igazgatótanács május 8-án tárgyalt a tavalyi költségvetés beszámolójáról és az idei módosításáról.

Ennek része, hogy a koronavírus-járvány és az ezzel összefüggésben elrendelt rendkívüli kormányzati intézkedések miatt 55 százalékkal emelik a benzin és a gázolaj készletezési díját.

A hozzájárulás azt előzi meg, hogy egy esetleges ellátási zavar esetén óriási áremelkedéssel kelljen számolni. Az április végi állapot szerint a szervezet közel 600 kilotonna kőolajat, 515 kilotonna gázolajat és 262 kilotonna benzint tárol – írta a Napi.hu. (vezess.hu)


 

h i r d e t é s