fbpx Drágulnak a karácsonyfák | CIVILHETES

h i r d e t é s

Drágulnak a karácsonyfák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Drágulnak a karácsonyfák

2021. november 23. - 19:12

 

Összesen 10-20 százalékkal emelkedik majd az idei karácsonyfák átlagára - közölte a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Varga György

Idén várhatóan 10-20 százalékkal emelkedik a karácsonyfa ára, elsősorban a szállítási- és a munkabérköltségek növekedése miatt - erről számolt be a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete az állami hírügynökségnek. Tájékoztatásuk alapján a magyarok által legnépszerűbb nordmann fenyő érheti el a legnagyobb áremelkedést, tavalyhoz képest megközelítőleg 20 százalékkal kerül majd többe a vásárokon. Méterenkénti ára így 7000-8000 forint között fog mozogni. De hasonló drágulások várhatóak a lucfenyő és az ezüstfenyő esetében is, előbbi méterenként 4000-5000 forintba, utóbbi 5000-6000 forintba fog majd kerülni.

A Díszkertészek szerint évente átlagosan 1,8-2 millió karácsonyfát sikerül eladni Magyarországon. A szervezetnél bíznak abban, hogy a koronavírus-járvány miatti válság ellenére sem csökken a vásárlási kedv. A fákat több helyről szerzik be, a népszerű nordmann fenyő jelentős része (500-600 ezer darab) Dániából érkezik, de a magyar termelők az elmúlt tíz évben nagy hangsúlyt fektettek a hazai fenyőfa-termesztésre főként Vas, Zala és Somogy megyékben. (MTI) / nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s