h i r d e t é s

Drasztikus hidegfrontokkal robbant be az ősz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Drasztikus hidegfrontokkal robbant be az ősz!

2018. szeptember 24. - 06:27

 

Hétfőn orkán erejű szélre számíthatunk, nagyon markáns lesz a lehűlés! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan alakulnak ki záporok. 

Délután csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen alakul ki futó zápor. Viharossá fokozódik az északnyugati szél.

17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. - írja a meteoklinika.hu

A frontérzékenyek panaszai egész nap fennállhatnak, fokozódik az infarktusveszély!

Hétfőn a nap első felében északnyugat felől erős hidegfront halad át az országon, a markáns változás pedig nagy terhelést jelent szervezetére, és ez nem csak akkor igaz, ha a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik. A továbbra is erős, olykor viharos szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már hétfőre virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatott, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekei esetében is agresszivitás jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön.

Megnő az infarktus kockázata, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Lehetőség szerint mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek pedig különösen kerüljék a terhelést, és lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek!

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat, habár nem lesz kifejezetten hideg. Az erősen szeles időben azonban a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények.

Az utakon az erős, olykor viharos szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s