h i r d e t é s

Drónfelvételek a tragikus bejrúti robbanás helyszínéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Drónfelvételek a tragikus bejrúti robbanás helyszínéről

2020. augusztus 09. - 14:19

 

Ezek a felvételek is tökéletesen bemutathatják, hogy milyen károkat okozott az a hatalmas robbanás, ami augusztus 4-én rázta meg Libanon fővárosát.

Forrás: Ruptly

Bejrút egyik pillanatról a másikra került fel a nemzetközi híradások élére, miután kedden egy óriási robbanás rázta meg a várost, ami sok halálos áldozatot követelt. Még mindig keresik az esetleges túlélőket, de már csak a remény maradhatott a családtagok számára.

Rengeteg videós felvétel került ki az internetre a robbanásról, és annak lökéshullámáról, mely a másodperc tört része alatt változtatta meg az emberek életét. A szegényebbek most még szegényebbek lettek, és nincs hol lakniuk.

Mindenki próbál egymáson segíteni, és a különböző szervezetek is ezt teszik, de a kár hatalmas, amit 10-15 milliárd dollárra saccolnak. Ez pedig egy felfoghatatlanul nagy összeg Libanon számára, akik eddig sem dúskáltak a pénzben, és a munkanélküliség most még nagyobb problémát okoz.

Az RT a hivatalos YouTube csatornáján keresztül egy drónfelvételt osztott meg, mely még pénteken készült a robbanás közelében. Gyakorlatilag háborús övezetté vált a körzet, és nemcsak szimplán kitört üvegekről van szó.

Tetők, falak szakadtak le, mintha csak egy hollywoodi akciófilm kellékeit látnánk, de sajnos ez a kegyetlen valóság. Bárki, aki tud segíteni, az tegye meg, mert még a legapróbb adomány is sokat érhet a bajbajutottak számára! (liner.hu)


 

h i r d e t é s