h i r d e t é s

Durva gyilkosság történt Érden

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Durva gyilkosság történt Érden

2020. június 05. - 12:24

 

Letartóztatást indítványozott a Pest Megyei Főügyészség azzal a negyven év körüli férfival szemben, aki szétgyógyszerezett, majd megölt egy 95 éves asszonyt, hogy megszerezze a vagyonát és az ingatlanjait. - írja a 24.hu

A kép illusztráció! - Forrás: terezvaros.hu

A gyerekes férfi egy felújítási munka során ismerkedett meg  tavaly tavasszal az idős nénivel.  A bizalmába férkőzött, és titokban nyugtatót valamint altatót adagolt neki azért, hogy zavart tudatállapotba hozza. Ezt követően rávette az idős asszonyt, hogy engedje át neki használatra az érdi házát, majd később aláíratott vele egy öröklési szerződést erről a házról és egy másik ingatlanról is.

A jó idő beköszöntével az idős asszony kiköltözött az az érdi házba, de a családos férfi ott is tovább folytatta a gyógyszerezését, aminek hatására az asszony teljesen legyengült.Az egyik júniusi napon a férfi szándékosan úgy bántalmazta az idős áldozatát, hogy ne hagyjon rajta külsérelmi nyomot. Az idős asszony bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek következtében megfulladt.

A halált az elkövető jelentette be, magát az elhunyt rokonának beállítva és – mivel külsérelmi nyom nem keletkezett a nő testén – a kiérkező mentősöknek és orvosnak úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást. Ezt követően pedig egyik családtagja azonnal birtokba is vette az asszony hátrahagyott házát. A nyomozó hatóság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a férfi nem tett vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során. A főügyészség pedig szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatást. (24.hu)


 

h i r d e t é s