h i r d e t é s

Dutertével a globális politika pöcegödrében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dutertével a globális politika pöcegödrében

2019. július 15. - 13:57

 

Magyarország az egyetlen olyan európai ENSZ-tagállam, amely nem szavazta meg a Fülöp-szigeteki véreskezű diktátor, Rodrigo Duterte ténykedésének kivizsgálását.

Forrás: Sermer Ádám/Facebook

Kezdek már hozzászokni ahhoz, hogy Szijjártó Péter kivitelezésével, Orbán Viktor döntéseivel, és Vlagyimir Putyin támogatásával a magyar diplomácia a globális politika pöcegödrébe kerül, de azért ez most megint egy új szint.

Miután szabadon engedtük Szafarovot, miután beengedtünk az EU területére orosz titkosszolgálati személyeket, miután Erdogan lett a legjobb barátunk, miután menedékjogot adtunk Gruevszkinek, most a legújabb agyrém, hogy az ENSZ egyetlen olyan európai tagállama lettünk, amely nem tartja fontosnak, hogy a vélt, vagy valós kábítószer-használók ellen elkövetett, Fülöp-szigeteki tömeges mészárlásokat pontosan felderítsék. Még szerencse, hogy nem csak a magyar delegáción múlik ez a folyamat, és végül így is lesz vizsgálat...

Egyszer a vizsgálatnak a végére érünk, és talán a hágai bíróság is ki fogja mondani, hogy Duterte emberiség elleni bűntetteket követett el. Ha ez megtörténik, majd akkor is csengjen mindenki fülében Szijjártó válasza arra a kérdésre, hogy miért tárgyalt 2017-ben a nyugati világból egyedüliként egy tudhatóan véreskezű diktátorral, miközben az utcákon olyan vérbe fagyott holttestek hevertek, akik a Duterte felhívására gerjedő önbíráskodási hullám áldozatai lettek.

A magyar külpolitika csúcsa akkor azt tudta mondani: "Együttműködni jöttünk, nem beavatkozni."

Gondolom, a magyar állampárt drogstratégiáról alkotott tévképzeteibe kiválóan illeszkedik - már-már utópisztikus gondolatként hat - egy olyan világ ahol, ha bárki bárkiről feltételezi, hogy drogfogyasztó, azonnal saját kezűleg helyben kivégzi minden jogállami, meg emberjogi cirkusz nélkül az illetőt. Duterte ugyanis ezt valósította meg. Ezt fogják most kivizsgálni a mi támogató szavazatunk nélkül.

Gondolom, Orbán Viktor, Szijjártó Péter, vagy a kizárólagosan hatósági elrettentésre épülő drogstratégia állampárti szószólója, Rétvári Bence sem látott semmi kivetnivalót Duterte ténykedésében, ráadásul olyan kényelmesen meg tudtak vele állapodni néhány kellemes kis üzletben, amikor épp senki más nem volt hajlandó még a közelébe se menni...

Magyar diplomácia. Szégyen.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 

 


 

h i r d e t é s