h i r d e t é s

Ecclestone: Nem vásárolom meg a szabadságom

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ecclestone: Nem vásárolom meg a szabadságom

2014. április 26. - 10:02
0 komment

 

A bíróságon családi állapotával viccelődő Ecclestone ismét leszögezte, hogy nem hajlandó alkut kötni szabadságáért cserébe.

A Formula-1 elsőszámú vezetőjének csütörtökön kezdődött meg müncheni tárgyalása, ahol azzal a váddal szemben kell megvédenie magát, hogy 2006-ban 44 millió dollárral megvesztegette Gerhard Gribkowsky német bankárt. A per első napján a London`s Times arról számolt be, hogy Ecclestone alkut köthet, s egy elképesztő, 400 millió dollár feletti büntetés kifizetésével megválthatja szabadságát.

Ecclestone viszont, ahogy korábban is, ismét tagadta ezt a feltételezést: "Nem, ennek semmi értelme, zagyvaság az egész" – mondta a 83 éves milliárdos a Bildnek. "Nem akarom megvásárolni a szabadságomat, miért akarnék alkut kötni? El fogok mondani a bíróságon mindent úgy, ahogy történt, ők pedig majd meghozzák a döntést."
 
A koronatanú maga Gribkowsky lesz, aki jelenleg is börtönbüntetését tölti a kenőpénz elfogadása miatt. Ecclestone nem aggódik az érkezése miatt: "Mr. Gribkowsky már három alkalommal tanúskodott, nem hiszem, hogy bármi újdonság kiderülne a negyedik alkalommal" – mondta a brit, aki attól viszont tart, hogy veszélybe kerülhet jövője az F1 élén: "Ha elítélnek, nehéz lesz megtartani a jelenlegi pozíciómat a Formula-1-ben, ez a probléma."

Ecclestone elmondása szerint igen fárasztó számára a tárgyalás: "Kimerítő első nap volt… A bíró, az ügyészek, az ügyvédek egyaránt németül beszélnek. Van egy tolmácsom ugyan, de nagyon nehéz minden elhangzó dolgot pontosan követni" – mondta Ecclestone, aki úgy felelt, hogy "elvált", amikor a családi állapotáról kérdezték, noha 2012-ben újraházasodott. Elmondása szerint csak viccelt…
 
"Miért ne tettem volna? A bíró és az ügyészek is igazán kedves emberek, csak a munkájukat végzik."

 

formula.hu

{flike}

{jcomments on}


 

h i r d e t é s