h i r d e t é s

Eddig tartott az ingyenes ChatGPT terjedése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Eddig tartott az ingyenes ChatGPT terjedése

2023. január 24. - 10:18

A mesterséges intelligenciát használó ChatGPT újabb változatának használata 42 dollárba kerül majd havonta, cserébe az ingyenes verzióhoz képest jobb teljesítményt ígér, valamint elsőbbségi hozzáférést az új funkciókhoz.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az OpenAI népszerű chatbotjának újabb változatáról a portfolio.hu számolt be az Interesting Engineering cikke nyomán.

Eszerint a frissített, de még kísérleti változat megnövekedett forgalom esetén is elérhető marad (a mostani ingyenes már "teltházas" és nem engednek több regisztrációt), megszűnnek a leállások, gyorsabban válaszol és az API-hozzáférések korlátja is növekszik. A Professional csomag pontos árazása és funkciói a felhasználó igényei és az OpenAI-al kötött egyedi megállapodás értelmében változhatnak.

A szolgáltatás még nem teljesen nyilvános, egyelőre a felhasználók egy válogatott csoportja éri csak el, azok, akik korábban feliratkoztak Discordon meghirdetett várólistára.

Az OpenAI egy videós modell bevezetésén is dolgozik, bár azt még nem tudni, hogy ez mikor lesz elérhető.

A cég egyébként komoly profitra számít az új aplikációval. Úgy számoltak, ha a mostani, 75 millió havi aktív felhasználó csupán 10 százaléka regisztrál a prémium szolgáltatásra, akkor az, már az első évben 2 milliárd dolláros nyereséget hozhat. (Instagram)