h i r d e t é s

Egész évben dekorálhatunk szárított termésekkel

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Egész évben dekorálhatunk szárított termésekkel

2023. augusztus 14. - 09:15

Igazán kreatívan használható bármely díszítésnél a szárított termés. Elsősorban az őszi-téli dekoráció részeként gondolunk ezekre az elemekre, azonban az üzletek kínálatában találkozunk különleges formájú, egzotikus növények terméseivel, melyek bármely évszakban kiválóan mutatnak a koszorúkon, kopogtatókon vagy egyéb dekorelemek között.

Forrás praudadekor.hu

A kegyeleti vagy szezonális díszítések kitűnő kiegészítője lehet a Prauda-Dekor Kft. szárított termés kínálata, mely hatalmas. A hagyományos hazai növények mellett többféle érdekes formájú és színezett változat is kapható. Mindezek kiválóan alkalmasak koszorúk, asztaldíszek készítéséhez. A méretek között nagy eltérések tapasztalhatóak, ezáltal jobban kihasználhatóvá válik a koszorú alapja.

Tartósítás szárítással

Az élet szépsége és változatossága a természetben mindig is lenyűgözően tükröződött. A növényvilág különleges csodái közé tartoznak a száraz termések, melyen a növények időtlen történetét mesélik el.

A szárítással történő tartósítás egyes terméseket törékennyé teheti, ezért óvatosan kell bánnunk ezekkel a felhasználásuk során. Érdemes lakkal vékony rétegben bevonni az elkészült dekorációt a nagyobb tartósság érdekében. Egyes megvásárolható darabok már bevonattal vannak ellátva, illetve csillogó, fényes lakkréteggel kerülnek forgalomba.

Érdekes formák

Kevesen gondolják egyes növényekről, hogy termésüket szárított formában díszítésre is felhasználhatjuk. Ilyen például a fokhagyma, mely élelmiszerként naponta kerül a kezünkben, de díszítőelemként is kiválóan alkalmazható. A kínálatban találunk színezett és natúr variációt is. Akik kedvelik az organikus és rusztikus motívumokat, válasszák ezt a dekorelemet!

Jóval egzotikusabb a gyapot, melynek termése kicsiny vattapamacsokra emlékeztet, így elsősorban a téli díszítéseknél használjuk. Kevesen tudják, hogy ugyan Amerikában őshonos, mégis megterem hazánkban is. A növény magvait veszi körül a puha anyag, mely gyapotszálakból áll, így felhasználható textilek készítéséhez.

Karácsonyi díszítéshez

A legtöbb szárított termést felhasználó díszítés a téli hónapokban készül. Az asztaldíszek, ajtókopogtatók nem nélkülözhetik a tobozokat vagy a bükk termését. Napjainkban azonban nemcsak ezeket tehetjük bele a karácsonyi dekorba, hanem a színezett magokat, csillámporral bevont terméseket is.

Kifejezetten feldobja a dekorációt egy-egy egzotikus növényből származó termés, mint például az eukaliptusz gömb formája, vagy a lótuszvirág lyukacsos, szárított változata. A szimbolikus jelentéssel bíró növények összeválogatásával nemcsak stílusos lehet az ünnep, hanem mélyebb értelmet is nyernek a díszítőelemek.

Törekedj az összhangra és a harmóniára, hogy az ünnepet még szebbé varázsold! Illeszkedjen a virágdíszítés a meglévő dekorációhoz, de egyben tartsd meg saját stílusod is! Készíts a családoddal együtt hangulatos kiegészítőket, így az ünnep még jobban összehozza a rokonságot!