h i r d e t é s

Egy benzin raktárban cigarettára gyújtottam! - Vallomás Kárpátaljával kapcsolatban!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy benzin raktárban cigarettára gyújtottam! - Vallomás Kárpátaljával kapcsolatban!

2017. január 28. - 09:54

 

Mikor megírtam, hogy lehetséges tárgyalási pont Orbán és Putyin között Kárpátalja visszaadása, részben érzéseket, részben pedig helyi információkat raktam logikai sorba, de nem voltak konkrét háttérismereteim, csak véleményem.

Mikor megírtam, hogy lehetséges tárgyalási pont Orbán és Putyin között Kárpátalja visszaadása, részben érzéseket, részben pedig helyi információkat raktam logikai sorba, de nem voltak konkrét háttérismereteim, csak véleményem.

Az „ukrán hekkereknek” tulajdonított információszerzés Kárpátaljával kapcsolatban azonban elbizonytalanított és egy nagyon csúnya érzést hozott elő belőlem, konkrétan azt, hogy írásommal egy benzin raktárban cigarettára gyújtottam! 

Oroszország a hatalomtechnika területén ma modernebb, mint az USA, fegyverzete nagyon korszerű, atomarzenálja kellő módon garantálja a biztonságát! A gazdasága instabil, a magas technológiai színvonalú eszközökből erős importra szorul, belső szociális biztonsága teljes mértékben az energiahordozók árától függ, részben kiszolgáltatott Kínának és Indiának! Az ország „hasa” alatt a muszlim tenger erősen hullámzik.

Az USA látszólag még a világ ura, de fénye, ereje erősen megkopott, gazdasági potenciálja létezik ugyan, de a fenyegető ereje globálisan csökkent, ami nem jelenti azt, hogy elvesztett a cselekvőképességét, hanem azt, hogy belpolitikailag nehezebb helyzetben van. A hatalom „gloárja” megkopott, nyomják a lezáratlan konfliktusok, otthon is adni kell valamit, Trump szerint az USA-t újra kell építeni!

Lehet Trump lesz az USA Gorbacsovja!

Azonban a végeredményig még hosszú az út, és nem veszélytelen, mert a hatalomvesztés kalkulálhatatlan agresszivitáshoz vezethet, az agresszióhoz szükséges erő, rendelkezésre áll és egy előidézett konfliktus bármikor válasz lehet egy belpolitikai problémára.

Számomra tény, hogy sem az USA sem Oroszország nem érdekelt egy erős Európában, eltérő okok miatt, de azonos érdekük van, miközben, Trump ide, vagy Putyin oda, az is meggyőződésem, hogy a két országnak vannak geopolitikai érdekeik és ebben nem számít a személyes viszony, legfeljebb a kommunikáció gesztus rendszerében.

Ebbe a vázolt rendszerbe csöppenünk bele a kis Kárpátalja problémánkkal, ahol az is elképzelhető, hogy Putyin Ukrajna átalakítási terveibe az is bele illik, hogy Kárpátalja hozzánk kerüljön, de az is, hogy simán átvernek bennünket.

Orbánban meg van a hajlam az EU szétverésére és Trianon újraértelmezésére, Kárpátalja jó lehet akár verbális lépésnek is a 2018-s választás ki nem mondott, vagy vélelmezett propaganda gerincéhez, amelynek alapján Orbán hazafisága és rendszerének magyarság rehabilitációja, ki nem plakátozandó fő mondanivaló lehet!

Veszélyes vizek közelednek, a magyar ladik számára!

Szerző: Büki

Fotó: deesillustration.com

 

 

h i r d e t é s