h i r d e t é s

Egy csepp a tengerben - Morzsaparti Debrecenben 

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy csepp a tengerben - Morzsaparti Debrecenben 

2021. november 20. - 19:05

"A szegények kiáltása napról napra hangosabb, mégis egyre kevésbé hallatszik, mert elnyomja a kevés gazdag lármája, akik egyre kevesebben vannak és egyre gazdagabbak." /Ferenc pápa/ 

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület november utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a debreceni felebarátainkat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

A koronavírus járvány miatt kértük, mindenki viseljen maszkot, és lehetőleg tartsanak egymástól 1,5 méteres távolságot. Akiknek nem volt maszkjuk, azok számára mi adtunk, így egyetlen vendégünk sem volt, aki nem viselt védőeszközt. 

A Morzsapartira érkezők többsége kisnyugdíjas, és sok gyermekes család volt. Szomorúan látjuk, hétvégén számos gyerekes család számára a közös program az, hogy ingyenes ételosztásokra járnak. A tehetős családok ilyenkor kirándulnak, moziba mennek, vagy éppen állatkertben szórakoznak. A mi vendég gyermekeink azonban örülnek, ha hétvégén nem maradnak éhesek. Legtöbbjük talán nem is tudja, hogy lehetne más, jobb életük is. Az ő álmaik fölhöz ragadtak. Karácsonyra meleget szeretnének, és minden nap legalább egyszer jóllakni. Ugye ez nem olyan nagy kívánság? 

Az ételosztás végére mintegy 150 adag ételt osztottunk ki. 

A Morzsapartira - hála a jólelkű adományozóknak - változatos étlappal készültünk. Tarhonyás húst főzött a Morzsaparti csapata. A kenyeret és a sok-sok péksüteményt a Diti Pékségtől és a Lipóti Pékségtől kaptuk. Katika nagyon finom kókuszos süteményeket készített, aminek a gyerkőcök különösen örültek. Minden család kapott a Marnevall Zrt jóvoltából félkész, fagyasztott hús terméket is. És ahogy egy hétvégi ebédhez "illik" volt alma is, mellé burgonyát is vihettek, Julikának és Tündének köszönhetően. Manuella szaloncukrot hozott. Vittünk a gyerekeknek játékokat is. 

Mindenkinek hálásan köszönjük az adományát!

A debreceni Morzsaparti csapat készül a karácsonyi időszakra is. A pontos menetrend nem tőlünk függ, hiszen nem tudjuk, hogy a járványhelyzet miatt milyen korlátozó intézkedésekről dönt addig a kormány. 

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeretné a Debrecenben élő nehéz sorsú embertársaink számára megkönnyíteni az ünnep napjait.
Ezért széles körű összefogásra hívunk mindenkit, aki segíteni tud abban, hogy a Debrecenben, és a környékén élő kisnyugdíjasok, munkanélküliek, sok gyermekes családok, utcán élő honfitársaink is érezzenek egy keveset a karácsony melegségéből, legyen számukra is ünnep a Megváltó születése.
Amennyiben a koronavírus járvány lehetővé teszi december 18.--án karácsonyi Morzsapartira hívjuk azokat, akik számára a szeretet ünnepe is csak olyan napokat jelent, amikor gondot okoz, hogy mit egyenek. Igyekszünk ünnepi hangulatot varázsolni vendégeinknek. A gyerekeknek ajándékkal is szeretnénk kedveskedni.

Amennyiben a biztonsági előírások miatt Morzsapartit nem tarthatunk, a "védenceink" körébe tartozó kisnyugdíjasoknak, családoknak,akik a járvány alatt is hetente kétszer kapnak kenyeret, péksüteményt, élelmiszert az egyesülettől ,az ünnep előtt tartós élelmiszer csomagot juttatunk el, a gyermekek személyre szóló ajándékot kapnak.

A létszám sajnos "korlátlanul" bővíthető, hiszen sok szegény él Debrecenben (is).Az, hogy hány embertársunknak tudunk segíteni, nagyban függ attól, mennyi adományt tudunk gyűjteni.

 

Kéréseink:

>> A Mikulás csomagokhoz csokit, édességet, szaloncukrot várunk, minden mennyiségben;
>> Karácsonyra korlátlan mennyiségben várunk TARTÓS ÉLELMISZERT, burgonyát, almát, déligyümölcsöt, szaloncukrot, gyerekjátékokat, gyermek könyveket. (Használt ruhát nem gyűjtünk.);
>> Várjuk olyan debreceni családok jelentkezését, akik Szenteste egy-egy szegény család számára gondoskodnak élelemről;
>> Örömmel fogadnánk belépőket, bérleteket moziba, állatkertbe, minden olyan helyre, amely a szegény gyerekek számára egyébként elérhetetlen;
>> Számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;
>> Pénzbeli adományokra is számítunk.
Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank;
Az egyesület számlaszáma: 11600006-00000000-93568971
Megjegyzésbe kérjük beírni: Karácsony, 2021

A természetbeni adományokról erre a címre kérünk tájékoztatást: [email protected].

Az ország nehéz helyzetben van, nagyon sokak felélték az utolsó tartalékaikat, a szegények, még szegényebbek lettek. Többségük jobban fél az éhezéstől, mint a járványtól. A magas infláció a társadalom peremén élőket sújtja a legjobban.

Kérünk mindenkit - aki teheti - mutassuk meg, hogy az emberi szeretetet és jóságot nem győzheti le a koronavírus sem. Segítsünk abban, mind többen higgyenek abban, hogy azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely.

Egy kis melegségre, emberségre és szeretetre minden felebarátunknak szüksége van.

A szeretet, a jóság nem kerül pénzbe.

Vujity Tvrtko által írtak mindannyiunk számára megfontolandók, utat mutatók:

"Mert mit ér az én boldogságom, amíg van kisgyerek, aki nem kap rendesen enni?!"

 

Köszönettel
Lipcsei Andrea
az egyesület vezetője