h i r d e t é s

Egy-egy futó zápor kialakulhat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy-egy futó zápor kialakulhat

2020. június 06. - 05:59

 

A következő napokban is folytatódik a változékonyság. A jövő héten újra nagy területen készülni kell záporokra, zivatarok, emiatt pedig erősen fülledté válik a levegő. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de néhol záporeső kialakulhat.

Délután változó mennyiségű felhőzet lesz az égen, sok napsütésnek örülhetünk. Záporeső csak néhol valószínű. Az élénk délkeleti szél mellett 23, 27 fok közé melegszik a levegő. 

Vasárnap délelőtt megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből több helyen lehet záporeső, zivatar. Délután napos, gomolyfelhős idő várható. A magasra törő felhőkből sokfelé számíthatunk zivatarokra. Élénk lesz a déli szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes az idő, nyárias napok előtt állunk. - írja a meteoklinika.hu

Szombaton fronthatás nem érvényesül, de a nyárias melegben a melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél, a több napja tartó terhelés miatt pedig kissé fokozódhatnak is. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A kávéfogyasztást most lehetőleg mérsékelje, helyette fogyasszon zöld teát, de például a rendszeres testmozgás is kiváló élénkítő.

A megélénkülő, időnként megerősödő szél fokozza a fejfájósok tüneteit. Amennyiben nehezen viseli a szeles időt, napközben inkább tartózkodjon zárt térben és pihenjen le.

Szabadtéri tevékenységeknek jellemzően kedvez az idő, csak egy-két helyen lehet átmeneti gyenge záporeső. Ugyan változó lesz a felhőzet, de a napos időszakokban, a déli órákban nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk. A hő-és komfortérzet javul.

A pollenterhelés fokozódhat, a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb panaszt. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés és –könnyezés, tüsszögés jelentkezhet, a tünetek mérséklése érdekében az érintettek fogyasszanak kevesebb tejterméket és vörös húsokat.

A közlekedés során elsősorban a napsütés zavarhatja meg, de ez is igen veszélyes lehet, nagy sebesség mellett a hirtelen észlelt akadályokat nehezebb kikerülni, nehezebb gyorsan fékezni. Tompulnak a reflexek. Vezessen lassabban, óvatosabban, az esetlegesen tapasztalható koncentrálási problémák esetén pedig tartson rövid pihenőt. Helyenként záporoktól is nedves lehet az út, tartsa be a megfelelő követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s