h i r d e t é s

Egy hely még kiadó a kupadöntőre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy hely még kiadó a kupadöntőre

2015. december 17. - 16:00
0 komment

 

A Kecskemét-Pécs meccs dönthet a nyolcas döntő végleges mezőnyéről.

Forrás: bb1.hu

Még nincs pontos időpont és helyszín, csak az biztos, hogy a Magyar Kupa fináléját idén is a tavaly és tavalyelőtt bevált formában bonyolítják le, vagyis nyolc csapat részvételével - írja a bb1.hu. A vonalat az alapszakasz utolsó fordulója után húzzák meg, azaz a január 8-9-i kört követően az első nyolc helyen álló együttes vehet részt a kupadöntőn.

Jelen állás szerint hat csapat már matematikailag is biztos résztvevője a finálénak. A tabellán az első hat helyen található együttesekről van szó: ASE, Szolnok, Körmend, Alba, ZTE, Falco. A hetedik helyezett Sopron részvétele is erősen valószínű, mindkét hátralévő meccsét el kellene veszítenie, hogy számolgatnia kelljen, de a MAFC és a Kaposvár ellen hazai pályán nem valószínű, hogy a kettőből egyet se húzzon be az SKC.

A nyolcadik helyért viszont még harcban vannak többen is. A Kecskemét, Pécs, Kaposvár, Szeged négyes elvileg még helyet cserélhet egymással, hiszen utóbbi három csapat egyaránt 4-7-es mutatóval áll. A Kecskemét viszont 5-6-tal, ami azt jelenti, hogy ha holnap legyőzi a PVSK-t, óriási lépést tesz a kupadöntő felé. Ez esetben a pécsiek kiszállnának a versenyből, és a Kaposvár, Szeged párosnak is mindkét meccsét nyernie kellene ahhoz, hogy a KTE-t utolérje. Márpedig a szegediek Fehérvárra, a kaposváriak pedig Sopronba látogatnak a januári fordulóban.

Ha viszont Csirke Ferenc csapata nyer Kecskeméten, komoly lépéselőnybe kerülhet, mert ez esetben az egymás elleni eredmény már nekik kedvezne a KTE-vel szemben, januárban pedig a Jászberény elleni hazai győzelemmel be is biztosíthatnák, hogy ne előzze vissza őket a rivális, amely ráadásul a bajnok Szolnoknál vizitál abban a körben. (A Szegeddel és a Kaposvárral szemben, az említettek nehéz meccsei miatt a papírforma alapján előnyben van a Pécs.) Egyszóval, a pénteki KTE-PVSK találkozó alighanem a kupadöntő nyolcas mezőnyének végleges kialakulásáról is dönt - persze meglepetések még becsúszhatnak az utolsó fordulóban...

 

bb1.hu

Címkék: 

 

h i r d e t é s