h i r d e t é s

Egy hét múlva 20 fokkal lesz hidegebb

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy hét múlva 20 fokkal lesz hidegebb

2019. október 24. - 06:01

 

Egész héten marad a meleg! - írja az Időjárás.hu

A szokatlan meleg egész héten kitart, de reggel helyenként makacsnak bizonyulhatnak a ködfoltok. A napsütés kellemes közérzetet okoz, és a hőérzet is magas!

Vasárnap Adonyban 26,9 fokot mértek. Ez egy tizeddel több, mint a korábbi napi megegrekord, amit 2012 óta Körösszakál tartott 26,8 fokkal. Budapesten is új napi rekord született, Újpesten 25,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. 

Hétfőn ismét Adonyban dőlt meg a melegrekord, ott 28 fokig melegedett a levegő. Budapesten szintén rekordmeleg volt, Pestszentlőrincen 25,6 fokot mértek. 

Kedden is új napi rekord született, Szikáncson 28,7 fokot mértek.  

Délelőtt a szélvédett tájakon csak lassan szűnik a párásság, máshol napos idő lesz. Csapadék nem várható.  Délután általában gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. Megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik légköri front, azonban a melegfronti tünetek, migrén és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat. Helyenként hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeke. Napközben aztán gyorsan szűnnek a tünetek, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket. Délutánra várhatóan jelentősen javul majd a helyzet.

A közlekedés során reggel helyenként sűrű köd ronthatja a látási viszonyokat. Napközben veszélyes időjárási jelenség általában nem várható, azonban a napsütés időnként zavaró lehet, ezért célszerű egy napszemüveget bekészíteni a vezetéshez. A jó időt sok biciklis használja ki, számítani lehet arra, hogy megnövekszik a számuk az utakon, fokozott körültekintés javasolt

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s