fbpx Egy héten keresztül terrorizált egy táborozót egy medve | CIVILHETES

h i r d e t é s

Egy héten keresztül terrorizált egy táborozót egy medve

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy héten keresztül terrorizált egy táborozót egy medve

2021. július 25. - 05:57

 

Hét nap kellett ahhoz, mire sikerült kimenteni a bajba jutott férfit, aki az alaszkai vadonban került egy grizzly medve fogságába.

Alaska felett Kotzebue-ból Nome-ba repülve a parti őrség légi személyzete SOS-táblát észlelt egy kunyhó tetején, és egy férfit integetett a levegőben. - Forrás: U.S. Coast Guard

BBC hírportál értesülései szerint az amerikai parti őrség helikopterének legénysége vette észre a férfi faházának tetejére felfestett segítségkérő üzenetet, illetve meglátták a fehér zászlót lobogtató táborozót is.

A helikopterrel egyébként egy rutinrepülést hajtottak végre, amikor az időjárási viszonyok miatt letértek az előre tervezett útvonalról – ekkor figyeltek fel az SOS-jelzésekre.

A kapitány elmondása szerint a férfit megtámadta egy hatalmas grizzly medve, ezt követően a ragadozó minden éjszaka visszatért annak érdekében, hogy feltörje a faház bejáratát, és elkapja a táborozót.

A férfi a mellkasán és a lábán is súlyos sérüléseket szenvedett, és már napok óta nem aludt, valamint hiába volt nála a mobiltelefonja, a gyenge térerő miatt nem tudott segítséget hívni.

A táborozónak volt fegyvere, azonban már kifogyóban volt lőszerből, és már a viskó ajtaját is leszakította a medve. A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a férfi személyazonosságát, de annyit elmondtak, hogy az ötvenes évei végén vagy a hatvanas évei elején jár és a barátai jelentették, hogy nem érkezett haza időben a túráról. (liner.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek