h i r d e t é s

Egy hűvösebb, csapadékosabb nap!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy hűvösebb, csapadékosabb nap!

2018. június 14. - 06:30

 

Csütörtökön felhősebb, csapadékosabb és átmenetileg hűvösebb időre számíthatunk. A folytatásban hétvégére visszamelegszik az idő, de záporok, zivatarok várhatóak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég és esőre, záporra, helyenként zivatarra lehet számítani.

Délután változóan többször erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, zápor, főleg keleten zivatar várható. Az északnyugati, északi szél többfelé erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfront hatásával kell számolni. A frontra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Élénk, sokfelé erős lesz a légmozgás, a szélre érzékenyek, feszültek, nyűgösek, ingerültek lehetnek, előfordulhat, hogy csökken a teljesítőképesség és nehezebben tud majd koncentrálni. Ilyen esetben igyon meg délelőtt 1-2 csésze jázminos zöld teát, és kerülje a cukros üdítőket. Jó hír viszont, hogy kipihentebben ébredhet, a napok óta tartó alvászavarok háttérbe szorulnak.

A szokatlan fülledt meleg az ország nagy részén mérséklődik, a változékonyság hatására azonban gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklete. A felhősebb időnek köszönhetően csökken az UV-sugárzás értéke is. Ennek ellenére ne feledkezzünk meg a bőrvédelemről, mert az átmenetileg naposabb vidékeken a déli órákban az UV-sugárzás továbbra is eléri az erős fokozatot.

A csapadékosabb, változékony idő hatására a pollenkoncentráció kissé csökken. A következő napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

A közlekedést a záporoktól, zivataroktól nedves útszakaszok nehezíthetik. Sokfelé erős oldalszélre kell számítani, ami csökkentheti a gépjármű menetstabilitását, vezessen óvatosabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s