h i r d e t é s


Egy nap nyugalom

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy nap nyugalom

2017. december 07. - 05:09

 

Csütörtökön alapvetően nyugodt, de többfelé tartósan nyirkos idő lesz, pénteken délután azonban ismét markáns front érkezik. - írja az Időjárás.hu.

Eleinte kiadós eső, majd nyugaton és északon kiterjedt havazás is lesz!

Délelőtt a ködfoltok néhol csak lassan ritkulnak, emellett csak kevés felhő lesz felettünk, napos időre készülhetünk. Csapadék nem valószínű. 

Délután többórás napsütésre számíthatunk, a ködfoltok mindenhol megszűnnek. Csapadékra nem kell készülni. A keleti tájakon megélénkül a délies szél.

A csúcshőmérséklet 2, 8 fok között alakul, a napos vidékeken lesz a melegebb.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön napközben markáns időjárási front nem alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, marad az enyhe, nyugodt idő.- írja a meteoklinika.hu.

Ha olyan területen él, ahol kisüt a nap, akkor érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, nagyon jót tesz a közérzetének ez a kellemes időszak. A középső tájakon azonban átmenetileg enyhébb fejfájást tapasztalhat, ha érzékeny a szélre, ebben az esetben a nap első felében fogyasszon jázminos zöld teát a panaszok enyhítésére.

A főként a reggeli órákban, de délnyugaton napközben is jelentkező nyirkosság jelentősen ronthatja a komfortérzetét. Amennyiben ízületi bántalmakkal él, akkor a panaszai fokozódására számíthat, ezért érdemes a napot a végtagok kímélő, tehermentes átmozgatásával kezdenie. Az érzékenyebbek csalánlevél főzetéből készített borogatással is enyhíthetik a nagyízületeknél jelentkező fájdalmakat. A tartósan ködös területeken lehangoltság, rosszkedv is felléphet, próbálja tudatosan elkerülni a bosszantó dolgokat.

A hétvégén nagyon megterhelő fronthelyzet várható, már most kezdje meg szervezetének felkészítését a markáns hatásokra. Fogyasszon több magnéziumot, illetve tojásból készült, de kímélő ételt, és a vitaminbevitelt is növelje meg! A puffasztó ételek, például a káposztafélék és a karfiol is kerülendők most.

A levegőminőség jó, a változékonyság miatt nem dúsulnak fel a káros anyagok.

A közlekedést elsősorban reggel zavarhatja párásság és köd, a ködfoltok azonban néhol, főként délnyugaton csak nehezen oszlanak majd fel.  Errefelé jelentősen lecsökken a látástávolság, a ködből kicsapódó pára pedig nedvessé, síkossá teheti az útburkolatot, ezzel is tovább fokozva a balesetveszélyt. Vezessünk nagyon lassan és óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Helyenként a napsütés is zavaró lehet, jó, ha van nálunk egy napszemüveg!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.h i r d e t é s

betöltés...

;