h i r d e t é s

Egy normális országban Orbán már lemondott volna

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy normális országban Orbán már lemondott volna

2018. szeptember 23. - 06:37

 

Az európai polgárok által közvetlenül választott Európai Parlament 2/3-os többséggel szavazta meg azt a jelentést, amely elmarasztalja Orbán Viktort és kormányát korrupciója és antidemokratikus gyakorlata miatt.

Forrás: Kökény Mihály / Facebook

Ez a jelentés nem a magyar nemzetet támadja, hanem azt a politikát, amelyet Orbán Viktor és kormánya hosszú évek óta folytat.

Az EP történetében először indították el a jogállamiság súlyos sérülése miatt egy tagállam kormányával szemben a 7-es cikkelyes eljárást.

Szomorú és szégyenletes, hogy alig három évtized alatt OV Nagy Imre örökségét büszkén vállaló ifjú demokratából vált igazi despotává, akit kizárólag saját hatalmának megtartása érdekel. Ennek érdekében nem válogat az eszközökben: félrevezet, csal, megfélemlít, aljas módon az emberek félelmeit, előítéleteit és sérelmeit használja ki. OV és bűntársai közjogi érvénytelenséggel érvelnek, Sorost és bevándorlás-pártiságot emlegetnek, ami nyilvánvalóan politikailag éretlen törzsszavazói biztatására szolgál.

Normális és szerencsés országban ilyenkor a szégyenpadra került kormány megköveti a választókat és önként távozik a hatalomból.

Szlovákiában Fico lemondásra kényszerült a kínos ügyek után nyomozó újságíró meggyilkolása miatti tömegfelháborodás és tüntetések után. - írta Kökény Mihály a facebook-on


 

h i r d e t é s