h i r d e t é s

Egy nyári nap, helyenként záporral, zivatarral!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy nyári nap, helyenként záporral, zivatarral!

2018. július 10. - 06:32

 

Kedden a nyári hőmérsékletek mellett elszórtan zápor, zivatar alakulhat ki. A folytatásban a szerdai hidegfront csak átmeneti felhősödést, csapadékot okoz, tartós lehűlésre nem kell számítani.- írja az Időjárás.hu

Délelőtt nyugaton kevesebb, keleten több felhőre számíthatunk, keleten elszórtan zápor alakul ki.

Délután a több-kevesebb napsütést időnként erősebb felhősödés zavarja, elszórtan várható zápor, zivatar. A mérsékelt szél csak zivatar környezetében erősödhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, ha azonban a melegedésre fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. - írja a meteoklinika.hu

Ebben az esetben a nap folyamán érdemes meginnia egy-két csésze jázminos zöldteát, lehetőleg a délelőtti órákban. Kerülje a csokoládé fogyasztását, illetve az alkohol is ronthat az állapotán. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat.

Éjjel jellemző lehet, hogy alvászavarokkal küzd, többször felébred, vagy akár az elalvás megy nehezebben. Ilyen esetekben jót tesz, ha lefekvés előtt levendula illóolajat párologtat, vagy megiszik egy pohár mézes tejet. A kialvatlanság hatással lehet a hangulatára is, fontos, hogy mindig jól kipihenje magát!

Az időjárás kedvez a szabadtéri programokhoz, de főleg keleten zápor, zivatar lehet, az esernyőt ne hagyja otthon..

 A napos tájakon erős, helyenként nagyon erős lehet az UV-sugárzást! 11 és 15 óra között az UV-index elérheti, illetve meghaladhatja a 7-es fokozatot, emiatt pedig már akkor is megpirulhat, leéghet a bőre, ha nem tartozik a fokozottan érzékenyek csoportjába. A déli órákban kerülendő a tűző napon való tartózkodás!

A pollenterhelés közepes, az allergiásoknak érdemes ezeket az időszakokat kihasználni szabadtéri tevékenységeik elvégzésére.

A közlekedők dolgát főként a vakító napsütés nehezítheti meg, fokozódik a balesetveszély. Mindig legyen kéznél napszemüveg az ilyen esetekre! Záporok, zivatarok idején megerősödhet az oldalszél, ami csökkentheti a gépjármű menetstabilitását, illetve nedves, vizes útfelületekkel találkozhatnak.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s