h i r d e t é s

Egy óriási klasszikus 1992-ből: Wolfenstein 3D

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy óriási klasszikus 1992-ből: Wolfenstein 3D

2015. október 18. - 10:15
0 komment

Új sorozatot indítunk, amelyben időről-időre egy klasszikus PC játékot teszünk közkinccsé.

A Wolfenstein 3D-t 1992. május 5-én adta ki az iD Software. A játék szabadon terjeszthető (shareware) változatát az Apogee hozta forgalomba. A bemutató változat egy küldetést tartalmaz, tíz pályával, a teljes változatban hat küldetésen mehetsz végig, hatvan pályával.

A Castle Wolfenstein a first-person-shooter kategória megteremtője. A főhősünk BJ Blazkowicz, aki a második világháborúban a Szövetséges erők kémje és náci fogságba került. A játék egyrészt a szökésről szól. A kalandok közé tartozik a vegyi háború megakadályozása, náci katonák kiiktatása árán. 

A játék hat küldetésből áll:

1. küldetés: Szökés Wolfensteinből. Ez az, aminek látszik. 

2. küldetés: Vasököl hadművelet. Bizonyos Dr. Schabbs, őrült tudós élőhalott teremtményeivel kell összecsapni, majd magával a doktorral. 

3. küldetés: Halj meg, Führer, halj meg! A világháború vesztésre áll a németek szempontjából. Adolf Hitler egy bunkerba vonul vissza. A lényeg, azt hiszem, a küldetés címe alapján világos. 

4. küldetés: Sötét titok. Újabb őrült okos ember, Otto Giftmacher. Vegyi háborút szeretne. A küldetés egyszerű, mármint nem igényel sok gondolkodást a végrehajtása. 

5. küldetés: Az őrült nyomában. Bár Otto halott, a tervek azért valósulgatnak. Meg kell semmisíteni ezeket is. 

6. küldetés: Összecsapás. Végső harc Fettgesicht (Zsírarc) tábornokkal, a vegyi háború kitalálójával.