h i r d e t é s

Egy sima, egy ordított

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy sima, egy ordított

2021. április 28. - 09:09

 

Orbánnak fontosabb a jó viszony Oroszországgal, mint a V4 országaival.

1./ A Budapest-Belgrád vasútvonal és a Fudan Egyetem után megvan a harmadik kínai behatolási pont Magyarországra és főképp Európába, miközben Brüsszel éppen a kínai gazdasági attak megfékezésükönmunkálkodik.

Létrejön a Kínai Selyemút elnevezésű repülőtéri projekt, közvetlen kínai árufogadó- és elosztó pont Ferihegyen, melyről éppen a napokban röppentek föl, nem először, a kormány ármánykodásairól szólóhírek, a repülőtér (német) üzemeltetőjének kiszorítására.

Orbán most már nem kétségesen a kínai kártyára játszik, melynek egyenes folyománya, talán a nem is távoli jövőben, az Unióból kiléptetésünk lesz.

2./ Már a V4 se fontos. Legalábbis a pillanatnyilag lappangó üzemmódba került magyar-orosz viszonyhoz képest sem, mely még így is prioritást élvez.

Az elképesztően otromba és amatőr orosz robbantás egy cseh hadianyagraktárban, melynek egyetlen értelmezhető célja valamiféle, orosz disznóságokra utaló bizonyítékok eltüntetése lehetett, és melynek elkövetői orosz titkos ügynökök (bár már nem annyira titkosak, több merénylet elkövetőiként azonosították őket), éles tiltakozást váltott ki.
Jegyzékek, diplomaták kiutasítása követte az egyébként oroszbarát cseh kormányzat részéről, méghozzá a diplomácia történetében szinte egyedülállóan sok, húsz orosz diplomatáé (pedig nagy meghasonlás lehetett: a cseh politikusok közt is kimagaslóan kemény orosz vonalat képviselő Zeman elnök kínjában azt is kétségbe vonta, hogy az FSZB/KGB követte el a robbantást).
A velük szolidáris, szintén oroszbarát Szlovákiából és az oroszoktól rettegő Lengyelországból is kiutasítottak orosz diplomatákat, melyet viszont nem követett a V4 negyedik tagjaként hasonló magyar lépés, ezzel megbontva a V4 egységét ebben a fontos biztonságpolitikai ügyben.

Orbán nem óhajt még tiltakozni se, és megfúrta a V4 közös, éles hangú nyilatkozatát is, helyette csak egy leheletfinom "ejnye-bejnye, sajnálatos" márkajelű közös nyilatkozatot írt alá.

Ezzel látványosan bizonyítva, hogy szarik a V4-re, a közép-európai szövetségi rendszerre is, ha cserébe Putyint kell bírálnia.

A keresztény és demokrata Orbán tehát, kizárólag saját piszkos hatalmi játszmái és túlélése érdekében tovább mélyíti a szakadékot Nyugat- és már Közép-Európa, illetve Magyarország közt, "a keresztény Európa védelme" jeligére, egyértelműen csatlósszerepet vállalva, az új orosz cárság és a kommunista Kína előretolt hadállásává alakítva Magyarországot.

Így építi az új Európát! Dzsingisz kán-korabelivé.


 

Kommentek

h i r d e t é s