h i r d e t é s

Egy új, színes, magyar magazin: Országkép

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy új, színes, magyar magazin: Országkép

2018. december 21. - 16:08

 

Magyarországon 2018-ban megalakult egy új, színvonalas magazin: az Országkép. Egyik kitűzött céljuk, hogy megismertessék a magyar célközönséggel, hogy milyen csodálatos országban élünk, kicsiny mérete ellenére.

Írásaikban megmutatják, hogy egy-egy tájegység, régió, település sokkal több dolgot rejt, mint amire első pillanatban számítana az ember. Másik célkitűzésük pedig az, hogy amellett, hogy megismertetik a környezetünket a magyar emberekkel, egyben ösztönözzék is őket arra, hogy felkerekedjenek és szerezzenek saját élményt, aztán a fotóikat, élménybeszámolóikat küldjék el az Országkép online magazin számára. Ezekből a saját történetekből szemezgetve aztán felkerekednek és utánajárnak mindennek, ami csak olvasmányos vagy látványos lehet olvasóik számára.

Milyen témákban jelentkeznek?

Mivel elsősorban a turizmus fejlődését szeretnék elősegíteni, releváns témákban jelennek meg a cikkek. Szinte mindenkit érdekelnek az egész országot megmozgató programok, rendezvények. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag az országos szintű rendezvényekről adnak híreket, sőt! A legeldugottabb, legkisebb költségvetésű fesztiválok, programok is kínálhatnak élvezeteket, amihez, ha hozzáadunk egy csipetnyi anekdotát, esetleg egy-egy személyes történetet, máris családias hangulatú, hívogató eseménnyé változik a legcseppebb rendezvény is.

Akik szeretnek kirándulni, újabb és újabb tippeket kaphatnak rovatukból. Elsősorban az érdekességekre hangolódnak rá, ahol, ha találnak egy-egy kuriózumot jelentő látnivalót, az ahhoz kapcsolódó történetet megírják. Ez alapján szeretnének kedvet csinálni ahhoz, hogy akár az egész családdal felkerekedve az olvasók meglátogassák az eldugottabb és kevésbé eldugott településeket, tájakat, régiókat.

A gasztronómiai rovat méltán népszerű. Amikor küldetésük során eljutnak egy-egy településre, tájegységre, szívügyüknek érezik, hogy betérjenek a helyi csárdába, étterembe, legyen az híres, nagyobb vagy esetleg egészen kicsi „kockásabroszos”, de tesztelik a sörözőket, borozókat és cukrászdákat is. Ami különleges, vagy amit a helyiek nagyon nagyra értékelnek, azt ők kipróbálják és népszerűsítik! Mindezt azért teszik, mert a kirándulások alkalmával a magyar ember keresi ezen helyeket, hogy a látvány, az átélt élmény mellé gasztronómiai benyomást is szerezzen a területről.

Az exkluzív rovatban országosan ismert, és kedvelt emberek mesélnek kirándulásaikról, túráikról, kedvenc helyeikről, azokról a szépségekről, amiket ők a legjobban kedvelnek az országban és szívesen mutatnának meg másnak is. A történet keretein belül megkérdezik őket, melyik tájegységet, települést, régiót szeretik legjobban Magyarországon. Melyek a kedvenc ételeik, hova szeretnek elvonulni, ha feltöltődésre vágynak. Mindamellett, hogy személyes történetüket is elmesélik, újabb tippeket adnak ahhoz, hogy hova menjünk legközelebb kirándulni.


 

h i r d e t é s