h i r d e t é s

Egyedül az ORÖ nem számolt el a kampánypénzekkel

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Egyedül az ORÖ nem számolt el a kampánypénzekkel

2015. április 13. - 19:25
0 komment

 

Az Országos Roma Önkormányzat 101 millió forintot kapott a tavalyi országgyűlési választásokra, a jelentős részét el is költötték, csak nem tudni, hogy mire.

A 101 millió forintból 83-at el is költött az ORÖ, de egyedüli kisebbségi önkormányzatként csak ők nem számoltak el a kampányköltésekkel, írja a RomNet. Mindössze egyetlen sorban tudatták, mire költöttek. A portál cikke szerint az ORÖ kampánya a cigányság és a közvélemény számára teljesen láthatatlan volt, de az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem vizsgálhatja a költségeket.

A RomNet körbekérdezte a szervezet képviselőit, mire mehetett el a pénz, de azt a képviselők sem tudják, vagy nem akarták elárulni. AZ ORÖ 2014-es közgyűlésén pedig nem szerepelt a napirendi pontok között a kampányt követő elszámolás.

Bence Gáborné, az ORÖ hivatalvezető-helyetteseként és Csala Elvira gazdasági vezető a Magyar Közlönyben megjelent dokumentum szerint, a „törvény által előírt kötelezettségüknek eleget téve” csak annyit tudatott, hogy az ORÖ 101 millió 344 ezer 552 Ft-ot kapott a központi költségvetésből, ebből pedig 82 millió 813 ezer 375 Ft-ot használtak fel, „egyéb szolgáltatás” jogcímen. A fennmaradó, nagyjából 18,5 millió forintot pedig visszautalták a Magyar Államkincstárhoz.

 

hir24.hu (Fotó: MTI)


 

h i r d e t é s