h i r d e t é s


Egyelőre megmenekült a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyelőre megmenekült a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

2018. január 19. - 09:14

 

Tavaly év végén már kiszivárogtak hírek arról, hogy ha nem kap egy nagyobb megrendelést a dubai Emirates légitársaságtól az Airbus, akkor leállítják a projektet, és nem gyártják többé a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét, az A380-ast. - írja a Portfolio

Airbus A380 - Airbus SE (OTCMKTS:EADSF)

Ez persze nem azt jelentette volna, hogy a gyártást azonnal leállítják, hiszen a már megrendelt repülőgépeket még le kell szállítania az európai repülőgépgyártónak, viszont fokozatosan csökkenthetik a kapacitásokat, mivel a várakozásoknál már évek óta kisebb a kereslet a szuperjumbók iránt. Az akkori megrendelésállomány alapján még a 2020-as évek közepéig gyárthatják az A380-as típust, amelyet 11 milliárd eurós költséggel fejlesztettek ki, hogy az európai gyártó felvegye a versenyt a nagy amerikai rivális, a Boeing 747-esével. 

Most az Airbus operatív igazgatója, Fabrice Bregier arról beszélt, hogy az Emirates legutóbbi, 36 darabos, 16 milliárd dollár összértékű megrendelése elégséges ahhoz, hogy az A380-as gyártását minimális szinten tartsák. Az Emirates elkötelezett, hogy egy évtizeden keresztül évente 6 A380-ast vegyen át, ez a korábbi megrendelésekkel együtt elég ahhoz, hogy életben tartsák az óriásgép gyártását.

Az Airbus árfolyama lejtőre került, miután megjelentek az első hírek az A380 gyártásának esetleges leállításáról, az elmúlt hetekben viszont újra emelkedett az árfolyam, most már új csúcson áll. 


 

h i r d e t é s

betöltés..