h i r d e t é s

Egykori RTL-es híradóst nevezhettek ki a HírTV élére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egykori RTL-es híradóst nevezhettek ki a HírTV élére

2015. február 11. - 15:52
0 komment

 

Tarr Pétert, a Magyar Nemzet egykori főszerkesztő-helyettesét, az RTL Híradójának egyik alapító szerkesztőjét nevezték ki a Hír Tv szakmai vezetőjének - értesült a Népszava.

Tarr Pétert nevezték ki a Hír Tv szakmai vezetőjének azt követően, hogy múlt pénteken lelkiismereti okokra hivatkozva távozott a tévé vezetőségének egy része, Gajdics Ottó elnök és Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes - írta a Népszava.

Távozásuk után a Hír Tv tulajdonosa, Simicska Lajos lett a televízió elnöke, saját döntése nyomán.

A lap szerint Tarr vezetésével a tévénél azzal számolnak, hogy a kormánnyal szemben kritikusabb anyagok készülnek majd.

Tarr nem számít kezdőnek a Fidesz-közeli és jobboldali médiában, a ’90-es években több helyen is megfordult, pályája elején először a Szabad Európa Rádió magyar nyelvű adásának szerkesztő-műsorvezetője volt, majd 1994-től a Magyar Televízió szerkesztő-riporter lett, 1997-től pedig az RTL Klub Híradójának felelős szerkesztője - írta a beszámoló.

Az első Orbán-kormány idején, 1999-től a Napi Magyarország, majd már 2000 áprilisától a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyetteseként dolgozott. Ott két évet sem töltött el, 2001 végén távozott, majd 2002 szeptemberében a frissen indult InfoRádiónál folytatta főszerkesztőként.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s