fbpx Egymilliárdos extra támogatást kap az épülő Szeleta Park | CIVILHETES

h i r d e t é s

Egymilliárdos extra támogatást kap az épülő Szeleta Park

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Egymilliárdos extra támogatást kap az épülő Szeleta Park

2021. augusztus 01. - 13:08

 

Több mint nyolcszázmillió forint pluszforrást biztosít a kormány a régi Herman Ottó Emlékpark helyén megépítendő Szeleta Park Látogatóközpont megvalósítására – derült ki a Magyar Közlöny július 23-ai számából.

Forrás: Borsod24

A támogatásnak köszönhetően 1.4 helyett 2.2 milliárd forint áll a beruházó Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) rendelkezésére, hogy a turisztikailag is kiemelt jelentőségű projektet megvalósítsa – írja a Minap.hu.

A plusz százmilliókra persze szükség is van, hiszen tavaly kiderült: az építőanyagok árának növekedése miatt az eredetileg tervezett 1.4 milliárd forint nem lesz elegendő az építkezés befejezéséhez. A közbeszerzésen nyertes cég, a miskolci FK-Raszter Zrt. 1,9 milliárd forintért vállalta a Szeleta Park Látogatóközpont kivitelezését. Az építőipari vállalkozással tavaly áprilisban között szerződést a BNPI.

Ha elkészül, a Szeleta Park Látogatóközpont interaktív kiállítás formájában mutatja majd be a Bükki Nemzeti Park élővilágát, barlangjait és az ősemberek korát. (Borsod24)


 

h i r d e t é s

Kommentek