h i r d e t é s

Egymilliárdos TAO-támogatást hozott a postás Felcsútra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egymilliárdos TAO-támogatást hozott a postás Felcsútra

2019. március 08. - 17:31

 

Ez mintegy a fele annak, amire a helyi focialapítvány számíthat még az idei évben, a pénzből futja luxus kategóriás edzőtáborokra is. - írja a nepszava.hu.

Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor

AFelcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak továbbra sem okoz nehézséget a TAO-pénzek összegyűjtése. Igaz, ismerve a támogatók körét, a meglepetés pont az lenne, ha problémákba ütközne az alapítvány – írja az mfor.hu.

A portál úgy tudja, az alapítvány részére az idei szezonban 2,3 milliárd forintos TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség, melyből egyebek mellett luxus kategóriásnak tűnő edzőtáborokra költenének a személyi jellegű kiadások és az infrastruktúra további fejlesztése mellett. A lap hozzáteszi, 

az mostani keret nélkül is a 20 milliárdot súrolja a Felcsútra utalt TAO-pénz nagysága.

A felcsúti alapítványhoz az MLSZ adatai alapján az elmúlt napokban érkezhetett egy jelentősebb összeg, 1,039 milliárd forint, amit figyelembe véve a szövetség már 1,97 milliárdról állított ki támogatási igazolást. Ez azt jelenti, hogy az aktuális program 82,5 százalékához már megvan az anyagi fedezet. 

Arról nincs információ, hogy a most érkezett 1,039 milliárd forintot egyetlen cég ajánlotta-e fel az alapítványnak, de ha így lenne, akkor az érintett cégnek nagyjából 14 milliárd forintos profitot kellene felmutatnia. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s