h i r d e t é s

Egyre csak hűl az idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egyre csak hűl az idő

2018. november 17. - 06:21

 

A hétvégén egyre hidegebb, de továbbra is száraz időre számíthatunk - reggelente sokfelé fagyni fog! - írja az Időjárás.hu

A jövő hét elején egy fronttal a csapadék is megérkezik, akár havazás is előfordulhat a magasabban fekvő vidékeken!

Délelőtt a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem várható. 

Délután a megjelenő gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél időnként megélénkül, a csúcshőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt délnyugaton helyenként több lesz a felhő, máshol szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Csapadék nem alakul ki.  Délután északon elkezdődik a felhőzet növekedése, máshol még mindig gyengén felhős, derült időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton reggel már kiterjedt fagyra számíthatunk, mely az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai panaszt is okozhat. - írja a meteoklinika.hu

Szombaton nem érkezik front, markáns változás nem történik. A reggel azonban igen csípős lesz, könnyen megfázhatunk. Ennek elkerülése érdekében ajánlott elővenni a vastagabb kabátot, alatta is rétegesen öltözni, valamint a nyakát is védje sállal, a fejét sapkával! Az immunrendszer folyamatos erősítése is fontos: megnövelt C-vitamin bevitelre van szükség, amelyhez például a paprikából, a kiviből, más citrusfélékből, valamint a csipkebogyóból juthatunk hozzá. A nyirkos tájakon még ennél is kellemetlenebb komfortérzet alakulhat ki. A meleg levesekkel, teákkal felmelegíthetjük magunkat, de melegítő hatású fűszereket is alkalmazhat az étkezés során.

A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban nyirkos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. A fájó testrészeket tartsa melegen, kenegesse kámforos krémekkel! Napközben gyenge vérnyomáspanaszok, illetve fejfájás is felléphet. Emellett helyenként nagy a napi hőingás, a vérnyomáspanaszokkal élők tünetei erősödhetnek. 

Főleg keleten és a középső megyékben élénkül meg a légmozgás, ingerültséget, nyugtalanságot okozva. A napos időszakok azonban javítanak a hangulaton, hatására jobb közérzet alakul ki.

A levegő minősége jó, de átmenetileg megemelkedhet a szállópor és a nitrogén-oxidok koncentrációja.

A közlekedőket alacsony napállás esetén könnyen elvakíthatja a napsütés, mindig tartson megfelelő követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s