h i r d e t é s

Egyre csak melegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre csak melegszik az idő

2019. augusztus 11. - 06:25

 

A hőség, valamint északon az átmenetileg megnövekvő fülledtség terheli meg a szervezetet. 

 

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt az északi országrészben lesz több felhő az égen, másutt folytatódik a derült vagy gyengén felhős idő. Északon zápor, zivatar kialakulhat.

Délután sokfelé szikrázóan napos időre számíthatunk, északkeleten a magasra törő gomolyfelhőkből zivatarok kialakulhatnak. Mérsékelt lesz az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 33 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt felhőtlen, száraz időre van kilátás. Délután zavartalan napsütésben lehet részünk, csapadék nem érkezik. Megélénkül a déli szél. 32, 38 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

A hőség az ország nagy részén folytatódik, a hőmérséklet csúcsértékei többfelé elérik és meghaladják a 30 fokot. - írja a meteoklinika.hu

A nappali kánikula mellett az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést, folyamatos hőstressz alatt állunk. A szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek, amennyiben ön is az említett csoportba tartozik, akkor mindenféle fizikai terhelést kerüljön!

A legmelegebb órákban lehetőleg tartózkodjon hűvös, zárt helyen, a tűző napsütést pedig mindenképpen kerülje! Az izzadás során sok folyadékot veszítünk, emiatt fontos a folyamatos folyadék-utánpótlás. A folyadék hiánya életveszélyes lehet, a kiszáradás mellett akár hőgutát is kiválthat!

A nagyon erős, 7-est meghaladó UV-sugárzás akár 15-20 perc alatt is károsíthatja a bőrt, használjon legalább 40-es faktorszámú fényvédő krémet! A legjobb megoldás az, ha 11 és 16 óra között nem tartózkodik a nap, hanem hűvös helyre húzódik!

A közlekedésben nem csak a napsütés lehet zavaró, a hőségben koncentrálási problémák, a fáradtság miatt ingerültség léphet fel. A balesetveszély növekszik, az utazás során tartson több pihenőt és vigyen magával elegendő folyadékot! Helyenként egy-egy zivatar előfordulhat, ezek területén nedvessé és csúszóssá válik az úttest, vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s