h i r d e t é s

Egyre enyhébb és szürkébb idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyre enyhébb és szürkébb idő

2022. december 23. - 07:14

Pénteken nem fog sokat sütni a nap, de kissé tovább enyhül az idő, este pedig eső is érkezik. Az ünnepek alatt pedig még melegebb lesz!

Sokfelé alakul ki pára, köd, sűrű köd, ami csak lassan zsugorodik, helyenként tartósan megmaradhat. Szitálás, néhol ónos szitálás, napközben pedig elvétve az északi tájakon kisebb eső kialakul, majd kora estétől északnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik. Rövid napos időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek.
Több helyen megélénkül a délnyugati szél. Folytatódik az enyhülés, hajnalban -1, +4, napközben 4-11 fokot mérhetünk.

Szombat hajnalban több helyen, napközben már csak inkább a déli, délnyugati tájakon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet az ország északi-északkeleti felén élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Fagymentesnek ígérkezik az éjszaka, míg délután 7-13 fokra van kilátás.

Vasárnap többfelé párásan, ködösen indul a nap, ami néhol tartós lehet, másutt sok napsütés ígérkezik. Marad az enyhe idő, havazásnak nincs esélye, ellenben kevés eső előfordulhat. Hajnalban kevés helyen fagyhat, míg napközben 7-12 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

A melegfrontérzékenyek tapasztalhatnak tüneteket.
Álmatlanság, napközben fáradtság, tompaság, fejfájás, szédülés jelentkezhet.
A teljesítőképesség csökken, hamar elfogyhat az erőnk.
A hidegebb, nyirkosabb tájakon felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.
Ajánlott a meleg, réteges öltözet, nagy lesz a megfázásveszély.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.